sunnuntai 28. elokuuta 2016

Luontokuvausta vai surua
Voi voi voi voi!
Haluaisin iloita hienoista luontokuvista, mutta en!
Voi ruusuparkojani! 
Juuri täälläkin ruusupenkistäni iloinneena suru on kyllä päällimmäinen tunne, 
jota nyt tätä katsoessani tunnen! 
Rouskis rouskis, takapää pystyssä!
Kuka tämä on ja mitä voin sille tehdä?
Alkukesästä tappelin sen vihreän madon kanssa, Kärhö pelastui, mutta Lehti- ja Parsakaali tulivat syödyksi... Muta nyt en halua luovuttaa!
Ruusujen kauneus, viehättävyys ja ihanuus piilee kukkien lisäksi sen upeissa piikeissä ja kiulukoissa! Voi kuinka paljon ruusuissa olisi vielä nuppuja vaikka kiulukatkin ovat jo täydessä kukoistuksessa! Kaunishan tuo matokin on, mutta voi!
6 kommenttia:

 1. En tiedä madon nimeä mutta sama otus syö meilläkin tänä vuonna ruusuja. Jos lohduttaa niin ei tuosta ruusut kärsi, ihan yhtä hyvin ovat kukkineet seuraavana vuonna :)

  VastaaPoista
 2. Voi ei! Miksi noiden pitää iskeä aina niihin kauniimpiin kasveihin vaikka rikkaruohoissakin olisi varmasti syömistä.

  VastaaPoista
 3. No voi harmitus! Tuo toukka näytää ihan karviaispistiäisen toukalata, mutta ruusupistiäinenkin on olemassa. Tämä on luultavasti ruusupistiäinen. Niitä voi torjua keräämällä ne pois, kylmällä vedellä voi yrittää suihkuttaa, mutta itse olen käyttänyt ötököille Neudorffin luonnonpyretriiniä sisältävää Sprutzitia. Ihan tehokasta on se ollut, varmaan tehoaa pistiäiseenkin. Meillä karviaispistiäisen toukat söivät koko karviaispuskan lehdettömäksi, kun minulla oli muka niin kiire, etten heti ehtinyt torjumaan. Ei siinä mennyt kuin päivä ja koko puska oli lehdetön!

  VastaaPoista
 4. Voi harmituksen harmitus!
  Tänä kesänä on kyllä kaikenmaailman ötökät rouskuttaneet kaikkea. :(
  Minusta tuo näyttää ruusupistiäisen toukalta (Arge ochropus). Katselin Leena ja Heikki Luodon kirjan; Oman pihan terveydeksi kuvia. Siellä se näytti ainakin ihan tuolta. Isokarviaispistiäisen toukka oli hieman vihertävämpi ja tuo ruusupistiäisen toukka tuollainen kellertävämpi. Kummassakin oli tuollaisia palloja.
  Kirjan mukaan etenkin pimpinellaruusut ovat pistiäisten suosiossa. Aikuiset pistiäiset vioittavat ruusujen versoja samalla sahaamalla munintakoloja. Versot käpertyvät ja kuihtuvat.
  Minäkin ruiskuttaisin Marjan lailla ruusut juuri tuolla Neudorffin Sputzitilla. Se on luonnonmukainen ja tehokas aine melkein kaikkien tuhoötököiden torjuntaan.

  VastaaPoista
 5. Voi kurja! Tänä vuonna on riitänyt monenmoista kasvituholaista.

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille myötätunnosta sekä vinkeistä! On tämä blogimaailma niin mukava, kun heti saa apua murheisiin! Ostin tänään kaupassa käydessä tuota Marjan ja Riinan suosittelemaa Sputzitia :) jos aamulla ei sada, ehdin ennen iltavuoroa hommiin :)

  VastaaPoista