perjantai 26. elokuuta 2016

Sinisiä ajatuksiaEn ole yhtään sairastaja. Jo parin päivän flunssa käy mielen päälle. Jos jaksaisi edes neuloa, olisi paikallaan olo paljon helpompaa. Eilinen meni aivan sängyn pohjalla. Tänään on pakko nousta selaamaan vanhoja kuvia ja huomioni kiinnittyi siniseen penkkiin, jota kuvasin viime viikolla. Siellä on monta kasvia, johon olen aivan hullaantunut, eikä väliä vaikka ne leviäisivät joka puolelle! Täytyy hieman laajentaa vain penkin laitoja....


Tämä on siis sama penkki, jossa kasvaa Ritarinkannukset. Katkennut valkoinen ei ollut sekään valkoinen, kuten alakuva kertoo. Se on tehnyt uuden varren, joka kukkii nyt täysillä: 
Ihana Taivaan sininen!Tuo Krassi on vain aivan villiintynyt tuossa penkin reunassa!
Se on haudannut Ritarinkannuksen varret täysin alleen!
Mutta toisaalta se tuo mukavaa kontrastia penkkiin. Sininen näyttää sinisemmältä!Sinipiikkiputki on kyllä aivan mahtava!
Hassu kukka, mutta mahtava väri!
Kuten tuolla Kärpäselläkin.... Tämän penkin kasvit ovat aivan täynnä ötököitä. 
Kuvia koneelta selatessa sen vasta huomasin. Perhosmagneetit keräävät siis muitakin öttiäisiä. 
Eikä kuviin sattunut yhtään perhosta....Kuten jo aiemmissa postauksissa mainitsin, Kurkkuyrtti on uusi suosikkini! Se on niin kaunis, kukkarikas ja vielä syötävä!Uusi siemenkasvi tälle kesälle oli Kiurunpallerokukka.
Etsin netistä perhosia kerääviä kasveja ja tämä oli yksi niistä etsinnän löydöistä. Erittäin kaunis kukka, ihanan värinen. Mutta kuulukohan sen olla noin matala? Krassi on aivan jättänyt sen alleen.... Ja voinkohan kerätä sen siemeniä talteen? Kokemuksia?
Ja viime kesän rakkaus, joka ei ole sammunut:
Sinipellava
Niin ihana, kaunis, hempeä ja lempeä. 
Kyllä sininen on lapsuudesta saakka ollut suosikkini <3
Ja nämä kuvat osoittavat, että vielä ole ihan syksyn aika!


4 kommenttia:

 1. Ihana tuo sinipellava<3 Onko se yksivuotinen?

  VastaaPoista
 2. Kurkkuyrttiä löytyy joka vuosi kasvimaaltani,vaikka en ole istuttanut sitä. Annan sen kasvaa, se kukkiikin tosi pitkään. Pellavatkin ovat niin ihania, miten olenkaan unohtanut niiden olemassaolon.

  VastaaPoista
 3. Kauniit kuvat, tuo sinipellava on erityisen kaunis. Paljon on sinulla vielä kukintaa vaikka on jo elokuun loppupuoli.

  VastaaPoista
 4. Upeita sinisä kukkia:) Sinipiikkiputki on yksi lempi perennoistani.

  VastaaPoista