keskiviikko 24. elokuuta 2016

Ruusuja jaloilla tai ilmanMutamäellä on ruusupenkki. Se on ainoa, alkuperäinen ja pihasuunnitelmaan piirretty penkki, joka on pysynyt sellaisenaan koko täällä asumisen ajan. Tai no. Ei nyt ihan sellaisenaan, mutta se on täydellinen ruusunurkkaus puutarhassamme, pihan kuumin paikka. 

Eilen "järjestelin" ruusupenkkiä, koska laajennusosaan ostin kaksi uutta Kaunotarta. 
Vanhassa osassa piti siirtää Tornionlaaksonruusu Snow Pawementin alta pois, koska oli jäänyt jalkoihin. Tällöin kolmevuotias kysyi melko oleellisen kysymyksen minun istuttaessani Ruusua uuteen koloon:

"Onko tuolla toisella ruusulla jalkojakin?"

No kaipa näillä on, koska niin  monta kertaa niitä on alussa siirretty ja nyt osa haluaa levitä aivan väärään suuntaan.....


No toisessa päässä ruusupenkkiä on Lidlistä viime vuonna ostettu Jaloruusu, nimetön yksilö, mutta sitäkin kauniimpi. Ennenkin olemme täällä blogissani todenneet, että Romeon sanat pitävät paikkansa: 

"A Rose by any other name would smell as sweet"

Tuo nimetön jaloruusu kukki koko viime kesän. Ja se on kukkinut koko tämän kesän. Selvisi kirvoistakin. Se on niin ihana, että tuo kirjava ötökkä haluaa kylpeä siinä ja sukeltaa sen sisään!


Toinen mieletön, koko kesän kukkinut on Neilikkaruusu "Pink Grootendorst". 
Ihan käsittämättömän kaunis, myös näin vesisateessa kuvattuna.Ja ruusupenkki sai pitkään haaveilemani köynnösruusun kaverikseen. Nyt puuttuu enää kaari, jonka alta kävellä tämän kauneuden kukkiessa!


Ja toisella ruusuhankinnalla uhmaan taas Suomen talvea. Country Girliä olen katsonut pitkään mainoksesta ja se on niin kaunis! Jos Lidlin ruusu on säilynyt hengissä, miksi ei tämäkin kauneus! Hieman kellertävää punaista vaaleanpuna-pinkki-valkoruusupenkin kaveriksi. 

Ruusuista viikkoa teille!
Nautitaan kesän ihanista kauneuspilkuista, joita on vielä jäljellä!

14 kommenttia:

 1. Oi mitä ruusuja! Neilikkaruusu se hurmaa aina, se ihan ehdoton suosikkini. Mikähän lajike tuo Lidlin ruusu mahtaakaan olla, lajikkeen metsästys voikin olla työ takana. Mutta kaunis sekin on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä kiva tietää lajike! Pitää yrittää googlata....

   Poista
 2. Kiitos kokemuksen jakamisesta. Olen niitä Lidlin ruusuja pyöritellyt käsissäni monta kertaa mutta en ole rohjennut ostaa. Nyt taidan rohjeta, noin kaunis ruusu ja ilmeisen kestäväkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihanaa että joskus yllättyy puutarhassa näinkin päin!

   Poista
 3. Ihanat kuvat. Niin hienot värit. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Osallistukaahan muutkin, mahtavia kirjoja! <3

   Poista
 4. Täällä odottelen, jos meillekin jalkautuisi jonain päivänä pari ihanaa ruusua ;) Esimerkiksi tuo Pink Grootendorst on ihan ylisöpö ja kukkii kauan. Kauniita ovat kyllä nuo muutkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä jalkautuu (vaikka nelipyöräsellä kotiinkuljetettuna;) Ja suunnittelen kyllä Neilikkaruusun toisenkin ostamista, olisikohan niitä eri värejä ja yhtä kukkarikkaita....

   Poista
 5. Pohjantähti on melko luotettava ja lähtee kasvuun varmasti. Tuo Country Girl on tosiaan houkutteleva väriltään, onnea ruusuillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikös ole varman päälle pelaamista, jos toisen ostaa ihan varman niin toisen voi ostaa vain kauneuden perusteella :)

   Poista
 6. Oih ihania! Voi kun minunkin ruusut nousisi kunnolla ens keväänä. Tänä vuonna kaksi kävi pinnassa mut ei sen enempää, yksi on saanut aikaiseksi pienen nupunkin :D

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista