torstai 7. maaliskuuta 2019

Nyt pientä innostusta!


Kohta on kevät!
Ja kohta nämä syksyllä kylvetyt sipulikukat pistävät päänsä esiin! 
Nämä kuvat jäi syksyllä postaamatta, kun ei paljoa tänne blogin puolelle tullut silloin eksyttyä. 
Mutta puutarha tuotti silti iloa synkän syksyn keskellä. Nyt katsottuna kuvista paistaa toive. Eilen oli vielä -19' mutta lisääntynyt valon määrä saa iloitsemaan keväästä. 
Tänään satoi lunta, mutta sekin näytti kauniilta.  
Kauneus tuntuu kovin olevan mielentila.


Tuli kylvettyä isot pussilliset Helmililjoja, muutama Tulppaani ja Scilloja, Krookuksia, Posliinihyasintteja ja vaaleanpunaisia uudenlaisia kukkamaisempia Laukkoja :)

Ihanaa, että on jotain mitä odottaa!
Mitä te kylvitte syksyllä, muistatteko vielä?
Itse en olisi muistanut muuta kuin Helmililjat, jos en olisi ottanut kuvaa pusseista :)

Ja huomatkaa mikä oli mun istutustyökalu... ja se oli vielä ruosteessa :) :) :)14 kommenttia:

 1. Oi, miten ihania kuvia!
  Aurinkokin paistaa niin, että kuvat olisivat voineet olleet syksyn sijaan keväiset.
  Ja kevättähän sä olit noissa kuvissa just tekemässä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vain pensaan värit paljastaa, että syksyssä oltiin kuvissa. Mutta tajusin itsekin, että nyt on hyvä aika postata aiheesta, koska nyt on hyvä palauttaa mieleen, mitä tuolta hangen alta on tulossa. :)

   Poista
 2. Minä niputan nuo myyntipakkausten pahvit, teen reiät ja sidon narulla yhteen, ei muuten muista mitä on istuttanut. Nyt en ole tarkoituksella niitä katsonut, kevät saa olla yllätyksiä täynnä. Tämän päivän säätila oli kyllä kaikkea muuta kuin keväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea säästää kääreet nipussa. Joo eilenkin tuli vielä lunta taivaan täydeltä. Ja nytkin aamuaurinko jo jonnekin kaikkosi. Mutta nyt ollaan niin lähellä kevättä, että ne yllätykset on ihan nurkan takana!

   Poista
 3. Viila on jokapaikan työkalu ;) En kyllä muista kaikkea mitä istuttelin. Meillä käy pupujussikat verottamassa osan, niin on aina suuri ilo kun jotain tulee ylös jota ei muistanutkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vanhat työkalut ovat ruosteisenakin ihan parhaita. Ja Puput on juu muutavana vuonna popsineet Tulppaanit ennen kukintaa. Toivottavasti tänä vuonna olisi jo niin kevät siinä kohtaa, että puput ruokailisivat jo metsässä :)

   Poista
 4. Viila on hyvä työkalu puutarhassa ja joskus myös tuhti ruuvari. Kyllä minä muistan tarkkaan mitä istutin. Minulle ei sillälailla tule ylläreitä muutakuin että olenko onnistunut sijoittamaan ne oikein. Ei kun odotellaan mutta ensin pitää nämä runsaat lumet sulaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailen puutarhoja, joissa sipulikukat on istutettu kauniisiin asetelmiin valmiiksi väreittäin tms. Itselläni on ikävä kyllä tapana olla hieman boheemi istuttaessa sipuleita... Voisinkin panostaa ensi vuonna hieman enemmän ajatuksella sommitelmiin.. :)

   Poista
 5. Ihanat kuvat! Mulla on partsilla kaks ruukullista tulppaaneja. Ne mokomat alkoivat jo itää! Piti vähän toppuutella ja peitellä, etteivät innostu ennen aikojaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meilläkin iti osa Helmililjoista jo syksyllä. Toivottavasti eivät loukkaantuneet, vaan nousetvat nyt uudella innolla. Ruukuistakin saakin nopeammin kukintaa :)

   Poista
 6. Taisin kirjoitella syksyllä blogiin, mitä tuli istutettua, joten pitäisi varmaan käväistä vanhasta postauksesta itsekin tarkistamassa. Toisaalta tykkään siitä, että keväällä maasta putkahtaa yllätyksiä sieltä täältä. Ai, mä hankin tuollaisiakin narsisseja? Ja joskus jotkut uudet lajikkeet yllättävät, kun eivät yhtään ole alkuperäisen sipulipussin kuvan näköisiä. Kevättä kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi on hyvä päiväkirja! Joo yllärit on ihan parhaita! Ja todellakin tulee välillä ihan muuta mitä on ollut istuttavinaan. Nyt blogeista kuvia katsoneena, alkaa olla malttamaton mieli jo, tulispa jo kukka-aika!

   Poista
 7. Tässä vaiheessa kevättä alan kovasti odottaa syksyllä istuttamieni sipulien nousua maasta, vaikka paksu hanki ne vielä peittää. Odotuksen voimalla lopputalvi menee kevyemmin. Pirteitä ja toivoa antavia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt sipulienodotuskuume alkaa jo nousta! Nyt pari viikkoa kun menee, niin lumet sulaa :) Pidän aina kevään merkkinä, että maaliskuun lopun synttärirumbasta selvitään, niin sitten lumet sulaa vauhdilla :)

   Poista