tiistai 10. tammikuuta 2017

Talvikompostipäivitys
Iloisia uutisia pakko kertoa!
Se toimi!
Paksu pyyhe eristi kompostin kannen ja komposti pysyi auki! 
Jätteen mikrolämmityskin ehkä kannatti.
Kiitos kommenteista ja lisävinkeistä!


Lämpötila nousee koko ajan ja nyt sai myös komposti osansa synttärikakusta :)
Kai tätäkin lajia voi harjoitella... Ja nyt aloin haaveilemaan toisesta kompostista tähän viereen, saisi kunnon jälkikompostorisysteemin tuon lämpökomposti - muovilaatikkokompostikombon kaveriksi. 
Lisää haaveita siis kaikkien miljoonien puutarhahaaveiden lisäksi :)

8 kommenttia:

 1. Kompostointi on sitten mukavaa puuhaa, palkitsevaa! Minulla on vierekkäin kaksi Globe-kompostoria, jossa muhii hieman eri aikaista tavaraa. Kovimmilla pakkasilla massa jäätyy täälläkin, mutta vain kevyesti jos vain muistan lisäillä riittävästi kuiviketta ja sekoitella. Voi kun saisin joskus vielä aikaiseksi kunnon puutarhajätekompostikeskuksenkin, nyt sen virkaa toimittaa vain iso kasa puutarhan perällä, ei mikään kaunistus se...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se, ei olekaunein pihaelementti..., mutta josko siihenkin keksisi jonkun ratkaisun... Kai se vaan jossain vaiheessa jäätyy, kun tulee pidempi pakkasjakso, mutta kiva kokeilla josko onnistuisi pitämään sen auki :) kompostikeskus kuulostaa ihan parhaalta!

   Poista
 2. Hienosti sait pidettyä täyden höyryn yllä!
  Talvella kompostointi on aika mutkikasta, mutta kyllä se onnistuu, vaikka vähän kepulikonstein. Viimeistään kevät helpottaa tilannetta.
  Minulla taitaa olla ensimmäinen talvi, kun komposti höyryää täyttä häkää koko ajan. Ehkä vihdoin isän opeista on jotakin tarttunut minullekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks taas kevyempää pakkasta, onneks voi aina soittaa sulle tai iskälle, ja käskee lasten pissaamaan pottaan ;)

   Poista
 3. Laitankin heti testiin! Minulla on samanlainen Biolan kompostori ja hyytyy...kiitos hyödyllisestä postauksesta.

  VastaaPoista
 4. Tätä täytyy testata:-) Mä kiehautan aina muutaman desin kuumaa vettä kompostijätteiden joukkoon kun niitä vien kompostoriin. Oli kuitenkin kansi jäätynyt kiinni kovalla pakkasella. Pitää kokeilla tuota pyyhe konstia

  VastaaPoista
 5. Hieno juttu, kyllä lämpökompostori muhii pakkasellakin kunhan sen saa hyvään alkuun ja jaksaa olla huolellinen kompostin hoidossa.
  Täydet kympit ahkeruudestasi!

  VastaaPoista