keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Ihanat synttärikukat olla pitää


Alkuperäinen idea oli postata kuinka terapeuttinen voi yksi ainoa synttärikimppu olla.
Neljävuotiaan synttäreillä oli ihania pinkkivihreitä Krysanteemeja ja lahjaksi tuli ihana pinkki kimppu Neilikoita. Kun näitä aloin ikuistaa kameralle, alkoikin parituntinen, jollaista en ajatellut. Kysyin mieheltä yksinkertaisesti terävyydestä ja valoista, ja siitä  alkoi kärsivällisyyden oppitunti.

Yritin saada tolkkua syväterävyydestä ja valotuksesta, isosta, aukosta ja valotusajasta. Mitä enemmän yritin ymmärtää, sitä vähemmän ymmärsin. Meillä on kamerana Pentax K-3 ja 90mm makrolinssi tai 50mm. Mies tosiaan ymmärttä näistä melko paljonkin ja minä yritän oikoa... Näissä asioissa ei taida vain montaa oikotietä olla...Tahtoa ja halua olisi oppia valokuvauksen salat, mutta kerralla ei pysty omaksumaan kuin rajallisen määrän tietoa. Tällaisen määrän sain kuitenkin kuvia kortilta koneen kautta blogiin. 


Niin kauniita kukkia. 


Niin ihanat pitsireunat.Niin ihana Krysanteemin moniulotteinen keskusta.
Mahtavia luontokappaleita, ihana saada näitä talvellakin terapiaksi. 


Tästä bloggaamisesta meinasi yhtäkkiä tulla täyttä työtä, tunnelma ja ajatus meinasi kadota.
Valokuvissa onneksi tunnelma on se, mikä eniten merkitsee. 
Ja kyllä on hyvä, että kameroissa on automaattiasetukset! 
Kaiken muun voi oppia, Ajan kanssa!


5 kommenttia:

 1. Puutarhanhoitoon ja valokuvaukseen ei koskaan pääse kyllästymään, kun aina voi oppia uutta. Siksi ne ovat yhtäaikaa niin ärsyttäviä ja kiehtovia asioita. :)
  Kauniita kuviahan sä sait tallennettua!

  VastaaPoista
 2. No olipa kuin minun kirjoitukseni! Täällä on ihan sama juttu, mies opettaisi ja opastaisi, mutta minulla ei ole kärsivällisyyttä! On helpompaa antaa kamera toiselle, että muuta asetuksia sopivaksi...
  Kyllä se tunnelma meinaa kadota, kun pitää alkaa säätää ja vääntää...
  Minäkin hain eilen ihanat kimput kukkakaupasta, ekat tulppaanit ja leinikit tälle vuodelle. Kukat piristää aina!

  VastaaPoista
 3. Herkän keväiset kukat nuorelle neidille! Just, tuo kuvaaminen on rasittavampaa, kuin koko puutarhan hoito. Nolona täytyy sanoa, että turvaudun usein automatiikkaan...

  VastaaPoista
 4. Ihana kun muillakin samoja ajatuksia ja automatiikka pelastaa monta tilannetta! Tänään harjoittelin lisää, ja nyt alkaa jo ymmärtää jotain, mutta kyllä nopeassa tilanteessa automatiikka on edelleen in!

  VastaaPoista