tiistai 17. toukokuuta 2016

Korpijaakon Ruusuista


Edellisessä Blogitapaamisessa viime kesänä pääsimme vierailemaan Suomen ruususeuran puheenjohtajan Korpijaakon luona. Siellä me lauma naisia pompimme muovipussit kädessä pitkin pusikkoa itse Lauri Koripijaakon perässä ruusulta ruusulle ja saimme pistokkaita oksista. Alunperin kaikki olisivat olleet onnellisia parista oksanpätkästä, mutta kuten muutkin, minäkin kotiuduin 12 ruusuntaimen kanssa. Ja ohjeen mukaan istutin ne maitotölkkeihin (täällä), pidin alkuun sisällä muovipusseissa huputettuna, sitten ulkona varjossa (täällä) ja syksyllä myöhään laitoin kaksi hengissä olevaa tainta maahan (täällä). Eli kovin suuri eloonjäämisprosentti ei ollut. Mutta nyt talven jälkeen ainakin toinen "rehottaa" pihalla!!!!!! Saa nähdä pistääkö toinen päätään esiin, juuret olivat kyllä isot.


Miten teillä muilla? Ilmeisesti eloonjäämisprosentti ei muillakaan ei ollut suuri edellisten kommenttien perusteella. Mutta reissu oli superhauska ja mieleenpainuva ja ruusut purivat varmaan niitäkin, joita ennen ei ruusut kiinnostaneet - niin jännittäviä tarinoita saimme kuulla eri lajikkeista! 


Ihania muistoja,  
ja etenkin ihana ruusunpoikanen, 
kuka ikinä lieneekään. Ehkäpä Theresan ruusu tai Toukoniitty. 
<3

6 kommenttia:

 1. Mullakin oli joskus pari Korpijaakon ruusupistokasta, mutta silloin ei innostus riittänyt niiden hoitamiseen. Voiskin kesällä käydä hakemassa uusia...

  VastaaPoista
 2. Eipä ole enää niitä ruusuja, eikä muillekaan ruusuille oikein hyvää kuulu. Mutta odotan vielä josko alkaisi ruusutarhassakin vihertämään. Tai siis 5 puskee jo vihreää hyvinkin ja 5 näyttää huonolta...

  VastaaPoista
 3. Viime talven jäljiltä yksikin elossa oleva ruusu on suuri saavutus.

  VastaaPoista
 4. Juu minullakin kuoli yksi ruusu, jonka luulin selviävän ja Jaloruusu säilyi hengissä. Pitääkin varmaan seuraavaan postaukseen laittaa talvituhoja. Kummallisia kasveja kuoli ja kummallisia selvisi hengissä. Mutta on ne ruusut niin ihania piikkeineen päivineen!

  VastaaPoista
 5. Näyttää hyvinvoivalta!

  Minulla talvi vei puutarhassa olleet jaloruusut.

  VastaaPoista
 6. Mulla oli Korpijaakon ruusun alut ruukuissa talven, jotka olin valeistuttanut lavankaulukseen, syksyllä ripottelin omenapuun lehtiä päälle suojaksi. Kaksi on terhakkaana hengissä. :) Varmaan pitäisi istuttaa ne jonnekin maahan, mutta minne?

  VastaaPoista