sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Ihana päivä Marketanpuistossa


Olipa mukava lauantai mukavassa seurassa Marketan puistossa Espoossa. Sain kutsun Kotipuutarha-lehden bloggaajatilaisuuteen, jossa saimme kuulla sadevesien hyötykäytöstä ja kauden uutuuksista. Samalla tutustuimme Marketan puistoon ja mukaviin markkinoihin.Minulle Marketan puisto oli ihan uusi tuttavuus ja ihastuin siihen heti! Siellä oli kauniita istutusalueita, myös lapsille toimintaa ja mukava kahvila ja sisustuskauppa. Kaunis alue!
Sinivaleunikko naulitsi katseeni jo kaukaa! Voi se on niin kaunis!
Kiersimme ensin markkinoita ja pikkuhiljaa joukkomme kasvoi. Oli hauskaa, kun yksitellen joukkoon tupsahti joku kamera kaulassa, jonka muu jo ennalta tunsi. Ja oli ihana nähdä itselleni jo ennestään tuttuja puutarhaintoilijoita!


Taimikauppiaita oli monia, tämä on Himalajanjalkalehti Vakkataimen myyntipisteellä. 
Valloittavia ruostetuotteita myi Tunnelmavalo Lumo oy.
Ja Mustila oli pystyttänyt aivan ihanan kojun! Ruotsin reissulla tavattua tunnelmaa!

Puistosta löysin jonkun Pensasomenan, johon ihastuin saman tien!
Ja sitten siirryimme Kotipuutarhalehden bloggaajatapahtumaan ihanaan vanhaan hirsimökkiin, jonka hirret olivat sodan ajalta.

Siellä saimme kuulla Sadevesien ohjaamisesta pihassa, Kekkilän mullista ja Tikkurilan uutuus terassilakasta. Mielenkiintoisinta minulle oli Tahvosten uutuustaimien esittely sekä sadevesien johtaminen, koska se on erittäin ajankohtaista pihallamme. Olemme koko täällä asumisen ajan taistelleen vesiongelman kanssa ja nyt tänä keväänä meillä ei ensimmäistä kertaa ollut tulvaa. Vedet olisi hyvä saada hyödynnettyä eikä vain pois tontilta. Räkättilapset yrittivät välillä puuttua puheeseen kovaäänisesti äitinsä heitä ruokkiessaan. Kattohirsien kulmassa melkein pöytämme yläpuolella oli pesä, josta kuului melkoinen meteli :)

Oli ihana tavata vanhoja tuttuja! 

Ja muutama uusi tuttavuus. Alkuun olisin kaivannut vierasesittelyn, niin olisi tutustunut enemmän uusiin blogeihin ja ihmisiin niiden takana! Eli jos olit tapahtumassa niin vinkkaa itsestäsi kommenttikenttään :)

Ideoita ja kuulumisia vaihdettiin innokkaasti, nauru raikasi ja vettäkään ei satanut!
Mahtaa kuvassa Riina kertoa dramaattista tarinaa, kun kaikki niin keskittyneenä kuuntelevat :)


Hauskaa oli Ruduksen harkot, joista voi rakentaa istutusseinää. Kannattaa tutustua, sillä näitä voi käyttää melkeimpä missä vaan, kasvimaalla, yrttipenkkinä tai sisustuselementtinä terassin kupeessa. Hauskaa tässä oli siis se, että juuri viime viikolla pelastin naapurin roskaläjästä neljä tällaista ja ihmettelin, että mitähän näilläkin teen. Mutta nyt tiedän! Onneksi oli dyykkarimieli päällä silloin!!! (milloinhan ei olisi.. :)


Oli ihanaa inspiroitua ja nauttia kauneudesta. Saimme lahjaksi Lakan taimet ja olen ihan intoa täynnä! Puutarhamme on täydellinen lakkasuoksi! Ruotsissakin ihailin niitä erilaisia Puolukoita ja Karpaloita. Täytyypä siis lähteä ideoimaan vesien johtamista uudelleen ja suon perustamista!

Autolle mennessä puistosta löytyi mahtielementti! Tuollaista tunnelmaa minä haluan meidänkin pihaan - heti tekee mieli kurkistaa, mitä tuon taakse kätkeytyy...

Kiitos siis Kotipuutarhalehdelle ja kaikille teille ihanille ihmisille, joihin olen saanut tutustua uuden harrastuksen myötä! Elämä on saanut uuden makean mausteen!13 kommenttia:

 1. Oli kiva tavata taas. Iloinen tapahtuma ja parasta oli tietysti vanhojen ja uusienkin tuttujen tapaaminen. Suo alkaa vallata alaa maamme puutarhoissa :)

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs ehditkin kuvata monipuolisesti! Oli tosi ihana nähdä taas, vaikka vatsalihakset olikin jälleen melkosella koetuksella :D

  VastaaPoista
 3. Joo, toden totta! Miten kerkesitkin kuvaamaan noin paljon? Minulla on muutama hassu kuva... Oli todella hauska nähdä taas :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kyllä todella ihana nähdä teitä molempia ja nauraa kunnolla, vaikka suklaat poskessa :P

   Poista
 4. Kiva kun postasit tästä tapahtumasta. Minullekin tuli kutsu, olisi ollut niin mukava osallistua. Mutta kiva kun laitoit kuvia. - Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Paljon ehdit ottamaan kuvia! Olin mukana siellä myös, förmaakin ja puutarhan Sussi. Minulla oli musta kamerareppu ja tummansininen huppari päällä.

  VastaaPoista
 6. Minulta meni tuo tiilinen kaariportti ihan ohi, kiitos kuvasta, tuosta taidan ottaa ideaa. Naakka oli hauska poikasineen, ei välittänyt meistä puutarhaintoilijoista yhtään.

  VastaaPoista
 7. Mukavaa oli tosiaan, minä kiersin kanssanne sitä Vakka-Taimen peräkärryä, jos muistat :)
  Minä en nähnyt tuota upeaa muuriporttia ollenkaan??!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kaariportti oli sen pellon vieressä missä meillä oli auto, että kaiketi isän puoleisessa päädyssä! Kiitos teillekin mukavasta tapahtumasta! Ja sinut Minna muistan! Vakka-Taimen kärry oli houkutteleva! Naakka oli juu metka, kun ihan rauhassa jatkoivat metelöintiä ja poikasten ruokintaa. Ovat varmaan tottuneet ihmisiin!

   Poista
 8. Sä sait ihania kuvia otettua! <3
  Näistä välittyy just oikea tunnelma.

  VastaaPoista