keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Lupaamani kuvatHeippa kaikki ihanan sateen virkistämänä! Perheemme kärsii koivuallergiasta, joten sade on on ollut odotettu vieras!


Lupasin aikanaan kuvia Tukholman tuliaisista ja taimitilanteesta. Tässäpä muutama napsaus. 
Tukholmasta olisi tehnyt mieli ostaa vaikka mitä! Mukaan messuilta tarttui tuo ruosteinen pieni tarjotin ja lapsille tuliaisiksi Peppi Pitkätossu piirustusalusta ja Petteri Kaniini- lusikoita. Eli kaikkea muuta kuin Puutarha kamaa :) Zetasista tyydyin ostamaan vaaleanpunaisen Krassin siemeniä sekä kivanvärisiä Kosmoskukkia. Sieltä jäi hieman kaivelemaan kivat ruukut sekä erikoiset Puolukan taimet! Olisi pitänyt raahata joku Puolukkajuurakko, niin syvälle ne mieleeni painuivat! Keskustan sisustusliikkeestä (thingsjotain) kuorimaveitsen ja kivan mittalasin maljakoksi. Siellä olisi ollut tuoleja, lamppuja ja kaikkea muuta mitä keksiä voi! Ihan mitä vaan olisin kelpuuttanut sieltä kotiimme. 


Lahden messuilta mukaan tarttui Pioni ja Piirongin osastolta ensimmäisen kuvan sakset ja tämä ihanaakin ihanampi mansikkatarjotin. Porkkalan taimistolta ostin kaksi Alaskan Cleytonia ja hyötykasviyhdistykseltä Papuja kylvettäväksi. Olen rakentanut kasvimaalle ison tuen näitä varten. Niin ja ostin niitä Minttujakin :)

Omat taimet voivat kohtalaisesti, niille voi käydä kuinka vaan. Ulkoilutus on aloitettu ja jännät paikat on, mahtavatko jatkaa kasvuaan!


Tomaatit ovat reippaita ja vantteria, mutta melko pieniä.


Kurkut ottivat nokkiinsa liiasta auringosta ikkunaa vaihtaessaan.


Yksi Latva-artisokka hengissä, mutta sekin pysäyttänyt kasvunsa....


Kesäkurpitsat ovat taas vantteria ja upeita, viime vuonna ne tuottivat satoa, vaikka osa varsista oli poikkikin. Kummia yksilöitä.

Jännää aikaa. Kasvimaa myllätty kesää varten. Saapa nähdä miten taimet jaksaa ja mitä kylmät ilmat tähän väliin aiheuttaa. No salaattia varmaan ainakin saa kesällä, siinä tuskin voi epäonnistua... :)

2 kommenttia:

  1. Onpa makeet tuliaiset - papuja on montaa sorttia ja kätevän näköiset sakset! Taimet ovat ja melkoisia - minun pitäisi vasta kylvää loppuja itämään! Meillä ei ole kasvihuonetta, joten yritän kasvattaa taimet suht hyvin ulossiirrettäväksi. Nyt tulee pakkasyö - toivottavasti ulkokasvit kestävät sen!

    VastaaPoista