sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Mutamäen kevätkuulumiset
Kevät on tullut. Sen huomaa sekä lasten että minun ulosmenovimmasta. 
Sisällä siivoukset siirtyy ja ruokailut ovat siirtyneet ulos. Ei voi kun nauttia auringosta! Ja väripilkuista!Kevätlannoitteen lisäksi heittelin vanhoja puolukoita Alppiruusuille. Teistä joku vinkkasi loistovinkin, kiitos!

Haaveilen kasvimaalaajennuksesta ja se vaatii melkoisen lapioimisurakan ensin. Nyt on se vaihe, kun tekemätön työ näkyy, mutta tehtyä työtä ei huomaa. Kompostimullat saimme äidin kanssa leviteltyä kukille ja kasvimaan pohjaksi- oli muuten kaunista multaa! Ja kuivuneita nurmikkotuppuja haravoimme sekä kompostiin että marjapensaille. Toivottavasti loppukesästä lapiohommat palkitaan 
ja saisi poimittua Tomaattien ja Papujen lisäksi muutakin satoa! Ainakin nyt on opiskeltu asiaa enemmän... Ja Ruohosipulista on otettu jo ensimmäiset versot!


 Mullan seasta pilkistää jossakin kohdin valopilkkuja ja jossakin valuu vielä vesi loristen. Ihanaa aikaa!


Samalla tuli kuvattua kaikkia pieniä kullannuppuja, jotka mudasta ovat uskaltautuneet pistämään päänsä esiin. Suurimpina Raparperi ja Lipstikka, myös Särkynyt sydän ja Pioni kurkistavat aurinkoa kohti. Niin kauniita versoja! Ja Kuunliljaa saa jo jaettua poikasiin. 

Ihania Perhosia ja lintuja! Västäräkistä vähäsen! Sitruunaperhosen perässä juoksentelin pitkään, mutta hän ei halunnut itseään kuvattavan. Äitikin jo sanoi minun muistuttavan Hemulia, kun välillä makasin ja välillä konttasin pitkin nurmikkoa... Mutta eihän sitä näinkään korkealta kuin 154cm korkeudelta näe pieniä kevään merkkejä, pitää laskeutua alas! Mutta katsokaa mitkä värit!

Ja lopuksi pari kuvaa lapsista! Vesipyssyt ja saippuakuplat on kaivettu esiin! Ihanalle tuoksuvaa Mustaviinimarjapensaan oksaa oli ihana tuoksutella. Ellillä paistaa kuvassa maitoviikset, kun juuri on nautittu ulkona pullakahvit - ihan parasta!Ja te kyselitte Tukholman ja Lahden messujen ostoksia - täytyyhän ne paljastaa ensi postauksessa! Tein vain pieniä mutta ihania ostoksia! Samalla voin vilauttaa taimitilanteen kodinhoitohuoneen ikkunalta!

9 kommenttia:

 1. Tänään on ollut tosiaan niin kesäinen päivä! Ja tietysti koko päivä on kulunut pihalla, sisähommia ei viitsi edes ajatella.
  Naapurin lapsetkin hyppivät trampolla melkein ilman vaatteita!
  Nyt nautitaan täysillä! Hyvää vappuiltaa!

  VastaaPoista
 2. Huikeeen suuri raparperin lehti! Ja hyvä vinkki - happamia marjoja sinne alppikselle!

  VastaaPoista
 3. Oli mahtavan kesäinen päivä, vihdoinkin tarkeni tehdä hommia ilman toppatakkia. Meillä raparperit on vasta nupuilla.

  VastaaPoista
 4. Lyhyemmälläkin varrella joutuu kuitenkin kumartumaan että näkee ne kaikki kevään pikkuiset;)

  VastaaPoista
 5. keväältä näyttää ja kuulostaa, ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania kuvia ja tunnelmia! <3

  VastaaPoista
 7. Siis vau, neitari krookuksessa...mahtavia kuvia, kiitos näistä tunnelmista!

  VastaaPoista
 8. Kiitos teille ihanista kommenteista! Kevät on niin ihanaa aikaa, joka päivä jotain uutta!

  VastaaPoista
 9. Ihania kevättunnelmia, ja hauska tuo krookukseen tunkeutuva perhonen :D

  VastaaPoista