torstai 10. lokakuuta 2019

Kiitos ja talviunien aikako?


Kiitos kaikille ihanista kommenteista ja omista tarinoista liittyen edelliseen postaukseen aikakakusta ja voimavarakakusta. On ollut mukavaa jakaa kokemuksia niin kasvotusten sekä täällä internetin ihmeellisessä maailmassa. Aihe tuntuu olevan myös muille ajankohtainen. 
Mielellään jatketaan tätä alkanutta keskustelua!
Dahliat ja Oxalikset ovat löytäneet tiensä jo talvisäilöön ja itsekin on saanut aloittaa ihan uuden arjen. Uusi arki tarkoittanee minulle päivätyötä ja säännöllistä yöunta. Ja vaikka rytmi alkaa löytyä pikku hiljaa, huomaan että ihan perus arkisten tapojen muutos ei käy hetkessä. Niistä voisikin jutustella seuraavaksi. Olen luonteeltani kovin spontaani, mutta sopiva rutiini tuo sopivasti lisää aikaa arkeen.  Jotenkin tämä kesämukuloiden talvisäilöön laskeminen on kovin symbolinen ele talvikauden alkamiselle. Myös itse pakenee jossain määrin sisään. En meinaa malttaa millään lähteä kävelylle, vaikka rakastan syksyistä metsää, vaan sisällä neulominen meinaa houkutella liikaa...

Itselläkin varmaan jonkinlainen talviuni aika siis alkanut!
Ehkä oikeasti siis myös toipuminenkin. Pitää nukkua vuosien univelat pois....

Mitenkäs teidän syksy?
Houkutteleeko ruska ja raikas ilma ulos?
Vai kylmä ja pimeä sisään? 
Kertokaa ihmeessä syyskuulumisia! 10 kommenttia:

 1. Kyllä neulominen nyt houkuttelee, tosin hyvällä säällä tulee puutarhassa puuhailtua niin paljon, ettei siinä enää illalla jaksa kuin juuri ja juuri syödä. Mutta päivien lyhentyessä lyhenevät pakostakin myös maankaivuupäivät, jolloin illalla jaksaa sitten vaikka kuunnella äänikirjaa ja kutoa. Juuri nyt on vielä maankaivuukausi ihan parhaimmillaan, kun maa on kostunut pehmeäksi (taino, savimaa myös muovailuvahaksi :-D )
  Tuo sinun työkalupakkipuutarhasi ihastuttaa aina vain! Niin kivat astiat ja istutukset niissä muutenkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joo mullakin olisi kaksi kohtaa kaivettavana ympäri ja saisi kompostimullat kääntömaiden päälle lepäämään talveksi, mutta en vain saa aikaiseksi mennä lapion varteen.... Onneksi vielä ehtii!!

   Poista
 2. Minusta on kiva ihailla ruskaa, katsella lintuja, täällä näkee myös kauriita. Iltaisin, jos taivas on kirkas, voi ihailla tähtiä ja tunnistaa tähtikuvioita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt minäkin olen päässyt ruskan ihastelun makuun, ihania aurinkopäiviäkin mahtuu väliin! Ja lintuja ja muitakin eläimiä jaksaa kyllä katsella ajattomasti.

   Poista
 3. Ihanat kuvat! <3
  Ja tuntuu, että iltojen pimetessä tarvitsee untakin enemmän, vaikka ei olekaan vuosien vuorotyöputki alla. Syksyllä ja talvella on varmasti oma tarkoituksensa myös ihmiselle. Välillä tekee hyvää huilata ja ottaa rennommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3
   Kyllä, joskus oppii levon merkityksen kantapään kautta...

   Poista
 4. Sohvannurkka vetää kovin puoleensa, kädessä kirja tai jokin neulomus. Mutta raikas ulkoilma tekee kyllä hyvää, jos sinne saa itsensä kammettua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joop itäisi aina päivisin "raahautua" ulos niin olisi iltaisinkin virkeämpi esim neulontaa varten, eikä olisi päivät "puroa", ihania aurinkoisia hetkiäkin mahtuu mukaan!

   Poista
 5. Oxalikset ovat niin söpöjä ja paljon kesäkuvia on viestissäsi. Kesätunnelmien avulla päästään taas laskeutumaan pehmeästi syksyyn ja toki - talviunesta voi nauttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kesäisin kuvin on mukava pesiytyä talviunille, ne tuo toiveikkuutta syksyyn ja haaveilevia unia :)

   Poista