tiistai 3. huhtikuuta 2018

Mutamäki ei tunnu enää mäeltä


Huikea viikko takana!
Meidän perheessä ei paljoa matkusteta koko porukalla, koska kuuden hengen perheessä matkustaminen on aikamoinen projekti. Kun matkaan lisää toisen kuuden hengen porukan, on aikamoinen matkakokemus taattu! Meitä oli siis kahdeksan lasta ja neljä aikuista! Kahdella tila-autolla Sveitsissä Alpeilla sinne sun tänne, melkomoinen elämys! 
Ihan huikeaa!!!Hurjinta reissussa oli ylipäänsä vuoret!
Joka mutkan ja tien jälkeen uusi vuori ja uudet huikeat näkymät! Ei sitä korkeuseroa saa kuviin näkymään, mutta jotain tunnelmaa ehkä kännykälläkin sai ikuistettua. 
Kunnon kameraa ei edes harkinnut kantavansa mukana, 
kyllä kuvaaminen oli toissijaista laskiessa kahdeksaan lapsien perään joka toinen minuutti 
:) :) :) :) :) :) :) :) 

Ihmeellisin ja kummallisin kokemus oli tunnin kestävä kelkkamäki. 
Kelkkamäellekin mentiin melkomoista mutkatietä, kyllä aina ei uskaltanut katsoa autosta ulos, kun oli joko pystysuora kallio tai järkyttävä rotko edessä. Onneksi ei minun tarvinut ajaa tila-autoa kapeaa tietä minnekään...


Hissi mäen ylös oli pelottava, aivan mitätön kaide hississä korkealla... Loppumatkasta uskalsin katsoa taakse ja ottaa kännykän esiin. Se kelkkamäki on hissimatkaan verraten leikkiä  :)
Kaikki automatkat räpsin ja hämmästelin näitä viiniköynnösmaisemia. Joka ikinen kolo oli täytetty viiniköynnöksillä. Suomessa ei kyllä moisissa paikoissa ole mitään istutuksia. Eikä kyllä talojakaan tuollaisissa paikoissa :) Kyllä joillakin on hommaa hoitaa näitä kaunokaisia... Kuinkahan monta ihmistä on tippunut tuolta hoitaessaan näitä viiniköynnöksiä!!??! Mutta se inspiraatio mikä näistä maisemista syntyi!
Parin viikon päästä olisi varmaan Alppiruusut, Magnoliat ja Kirsikat olleet kukassa. Nyt oli Onnenpensaita joka puolella, ja Kaunokaisia ja Esikoita ja Orvokkeja väripilkkuina siellä täällä!
Ja Murattia ja Saniaista pilkisti joka kolosta :)
Ei tunnu Mutamäki enää mäeltä. 
Ja jestas mitä inspiraatioita sai näistä kivikoista ja rinteistä puutarhaan!
Ihania kivielementtejä kaikkialla! 
Kaukaloita, portaita, portteja, penkkejä ja muureja!!!!Vaikka kuvat on otettu liikkuvasta autosta kännykällä, toivon teidän saavan kiinni lentävistä ajatuksista, joita maisemia katsoessa syntyi taivaan täydeltä!

Kävimme myös puutarhalla, josta myös sai melkomoisia ideoita. Niitä kuvia ainakin postaan vielä, mutta kommentoikaa ihmeessä, jos näitä maisemakuvia kaipaatte lisää.

Tässä kevään korvalla lumisateen keskellä nämä kuvat ovat ihania inspiraation lähteitä! 
Kohta päästään rakentamaan ja kuopsuttamaan, ihan kohta!
Ja huomiseen vielä Helsingin Kevätmessulippujen arvonta edellisessä postauksessa!


12 kommenttia:

 1. Ihan mielettömät maisemat, kyllä näitä mielellään katsoo lisää!

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat ja kyllä näitä katselee mielellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No latasinkin juuri niitä lisää, muutama idea- ja fiilistelykuva oli vielä jäljellä!

   Poista
 3. Mä niin haluan kans joskus tuonne Sveitsiin!
  Niin kaunista ja inspiroivaa. Kiitos kuvaterkuista ja viher-ja valoterapiasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sunkin pitää sinne päästä, mutta kesällä!

   Poista
 4. OI että! Teillä on ollu varmasti upea reissu!<3 Olisi kiva päästä joskus Sveitsiin, olen vain läpi kulkenut pariin kertaan. Mulla on kyllä aika kauhea korkeanpaikankammo, ja voin kuvitella, että hississä on hieman kädet hikoilleet ja ottanut mahanpohjasta...Nykyään minusta on kauhea tunne, jos jalkojen alla ei ole mitään, ei ne roikkuvat ilmassa, just vaikka tuollaisessa hississä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nuorempana ei korkeuserot olisi tuntuneet missään- mutta nyt kyllä tuntuu! Kaunis maa, en ehkä osannut odottaa tuollaista.

   Poista
 5. Upeita maisemia, varmasti syntyi monta ideaa puutarhaan!

  VastaaPoista
 6. Sveitsi on aivan ihana maa lomailla. Olimme aikoinaan mieheni kanssa viettämässä Grindelwaldissa 30-vuotis hääpäiväämme ja alpit jättivät kyllä pysyvän kaipuun sydämeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jäivät kyllä ikuisesti mieleen. Minäkin satuin olemaan ensimmäisen kerran merkkipäivänä matkoilla :)

   Poista