lauantai 10. joulukuuta 2016

Ihania NekkujaJos joku teistä ei vielä seuraa Olgaa instassa tai täällä blogimaailmassa, kannattaa käydä kurkkaamassa! Ihanaa maalaiselämää nykyajan meiningillä, ihana koti, koti- ja kasvis-ruokaa, lasten kanssa touhuamista ja kotieläinpihaa, kaikkea mikä saa hyvälle tuulelle! Eilen siellä oli aivan ihana nekkuohje, jota oli pakko heti ruoanlaiton lomassa kokeilla, koska ainekset löytyvät aina kotoa, tässä linkki ohjeeseen: Olgan kotonaNekkuseos keitettiin kattilassa ja lisättiin kaakao ja sooda. Sen jälkeen seos kaadettiin valmiiksi muovattuihin leivinpaperimuotteihin, jotka olivat pystyssä  riisiastiassa. Pariin jäi kiinni leivinpaperia, muuten meni hyvin eikä sormetkaan palaneet :)


Nekun reunaan jäi kaunis pitsikuvio ja oli kaunis sellaisenaankin ihanassa ruskeassa leivinpaperissa. Mutta kun saa jonkun jatkojalostusidean, on se pakko toteuttaa....


Päällystin nekut suklaalla ja nonparelleilla ja laitoin ne lumeen pystyyn kovettumisajaksi. 


Lasten mielestä olivat kuin pieniä joulukuusia :)
Epäilin että kun eivät ole mitään supermakeita, vielä kun suklaana käytin tummaa suklaata, että maistuvatko meidän lapsille - mutta voin kertoa, kaikki söivät nekkunsa koko vartalollaan, pienimmällä oli sitä varpaissakin :) Se suli suuhun suklaan ja toffeen omaisesti, kannatti tehdä! 
Paketoin ne vielä sellofaaniin ja käärin ruskealla paperinarulla, näin saimme ihan vahingossa pieniä jouluviemisiä (jos ei itse ehditä syödä ensin :)

2 kommenttia: