tiistai 20. syyskuuta 2016

Puutarha, mitä se tarkoittaa?Viime aikoina olen uhrannut todella runsaasti ajatuksia Puutarhan muodoille ja väreille.
Mikä Puutarhasta tekee Puutarhan eikä vain pihan? 

Olimme viime viikonloppuna ystäväperheen kanssa yötä metsässä. Suomen latu järjesti kampanjan #nukuyöulkona. Meidän kohdalla se olisi voinut olla #vietäyöulkona, koska 7 lasta ja 4 aikuista puolijoukkueteltassa ei välttämättä tarkoita kovin pitkiä yöunia ;) Mutta meillä oli huippuhauskaa!

Siellä metsässä ei voinut olla ihailematta luonnon omaa Puutarhaa! 
Kaikki ne muodot, värit ja pinnat!
WAU!


 Erityista ihastusta herätti Vanamo, josta oli supervaikeaa saada kännykällä kuvaa... 
Mutta ihan lemppari - superihana!!!


Ja mikä Aurinkoinen Järvi!
Ilta-aurinko oli mahtava!


Kalastajat nauttivat hämyillasta.

(Taisi olla 8 kertaa, kun virvelin kuva jäi pohjaan ja miesten piti heittää housut rannalle ja kahlata irrottamaan kuvia pohjasta... Itsekin yritin kerran, mutta pääsin vain polvia myöden jääkylmään veteen ja sen jälkeen juoksin rannalle...)


Aamu oli sumuineen ja valoineen ja sinisyydessään aivan huumaavan kaunis.


Ja katsokaa näitä kuvioita ja värejä!
vaaleanpuna-harmaa on ihana sekoitus! Tuo Mäntykin näyttää tässä valossa vaaleanpunaiselta.... Nuo kuviot ja värit voisi jäljentää neuleisiinkin.... hmm...Ja ihanaa Katajaa ja Katajanmarjaa! Mahti sinivihreäsävy!


Ja luonnon omat amppelit, tykkään! Harmaata, ruskeaa, vihreää...


Ja mikä polku! Ei mitään kikkailuja: Polku. 


Näistä asioista haluaisin saada palasia Puutarhaan. Eri korkuisia muotoja, eri värisiä harmaita ja ruskeita, ei pelkkää kukkaa (vaikka rakastan kukkivia kasveja), kiviä ja polkuja! 
Näistä kuvista löytyy koko väripaletti, ilman kuvankäsittelyä, kännykällä kuvattuna, 
ihan naturel, 
aidoimmillaan, sellaisenaan.
Nyt ajattelin näine ajatuksineni #wannabepuutarha ani kahvikuppipohdintakävelylle....

6 kommenttia:

 1. Teillä oli varmasti tosi ihana retki ja yö isolla joukolla puolijoukkueteltassa on ihan huippua, ja tuttua ajalta kun lapset asuivat vielä kotona! Luonto on täynnä ihania muotoja ja värejä, sopivasti sävytettynä!

  VastaaPoista
 2. Nyt kyllä viherryn retkestänne ;) Teillä on ollut tosi kivaa ja voi mikä ihana luonto ympärillä.

  VastaaPoista
 3. Sä olet selkeästi tullut metsäuskoon tuolla sun reissulla. Sut tuntien voin kyllä kuvitella paljonko olet nauranut :D Ihania kuvia ja taatusti ihania reissu.

  Sitten vaan niitä puuvartisia ja muotoja pihaan. Siinä onkin hommaa loppuelämäksi. Onneksi valmistakin tulee suht nopeasti :D

  VastaaPoista
 4. Puutarhalle ja pihalle sekä näiden eroille löytyy varmasti kosolti määritelmiä. Omasta puutarhasta puhuessani termit menevät iloisesti sekaisin, mutta minulle puutarha käsitteenä sisältää ajatuksen jostakin henkilökohtaisesta, joka on toiminut puutarhurin valintojen motivaattorina. Minua omassa puutarhassani motivoi suunnattomasti metsä ja yritänkin tasapainottaa sisäistä puutarhuriani tekemään valintoja, jotta puutarhassani säilyisi tuoreen kangasmetsän henki. Olet ihanasti onnistunut vangitsemaan kuviisi sitä tunnelmaa, jota minä omassa pienessä rivaripihassani vaalin.

  VastaaPoista
 5. Siinäpä se - onko aina tarve muuttaa kaikki luonnon luomukset!? Miksei se voi olla puutarha, jonne voi sukeltaa sisään...

  VastaaPoista
 6. On niin ihana saada kommetteja teiltä! Metsäusko on huippuhauska termi! Samoin tuoreen kangasmetsän henki! Juuri niin, Luonnollinen Puutarha, johon sukelletaan sisään! Annetaan kasvien kasvaa niille luonnollisella tavalla, eikä hallita niitä liikaa. Puutarhasta tulee todella henkilökohtainen, kun aletaan käydä läpi yksityiskohtia. Se ei ole vain yksi kuva, vaan miljoona pienen pientä merkityksellistä ihmeellistä asiaa. Ihana keskustelun alku tästä kehkeytyi!

  VastaaPoista