torstai 10. marraskuuta 2016

Vihersisustusta suunnitteilla


Syksyn tullen innostuin taas haalimaan viherkasveja kotiin. Niinkuin te kaikki muutkin :)
Jonkin verran olen oppinut vanhastaan, että yritin nyt haalia kestäviä peruskasveja.... 


Sairaalalla oli hävikissä viherkasveja ja minäkin sain oksani muiden joukossa. Halusin heti Peikonlehden :) Kotiin sen raahattuani siirsin sen heti kylpyhuoneeseen, jossa tuijotin sitä melkein viikon. Sitten oli pakko myöntää, ettei se todellakaan mahdu meille.... No äiti ilahtui haaveilemastaan kasvista, kun siskoni pakullaan peittoihin käärittynä Peikonlehden äidille kuljetti. Mutta kaunis se on. Lasten mielestä kuin viidakko :)



Lempparikasvini on edelleen Tuoksupelargoni! Se on keittiön ikkunalla niin ihana!!!
Tuohon keittiön ikkunalle on tulossa talomme vihersisustus, ikäänkuin verhoksi roikkuvaa kasvia... Tarvitsen vain muutaman amppelin lisää - hmmmm...




Juurtumassa on Kultaköynnös....


Raidallisen Viirivehkan kaveriksi on tulossa perusvihreä...
Ja tuo kuollut Muratti kompostiin.....





Raidallinen Juoru, tädiltä saatu, myös juurtumassa, tuon punalehtisen kasvin kaverina... Mahtaako sekin olla juoru?

Ja otinpas tädiltä uuden "köynnöskaktuksen" - edellinen oli kahvipannussa niin korkealla hyllyllä, ettei sinne riittänyt valoa. Oli kyllä hengissä useamman vuoden, mutta josko nyt laittaisin valoisampaan paikkaan, jotta se myös kasvaisi.

Ei muuta kuin multakauppaan... ja amppeleita suunnittelemaan... Katsotaan mitä näistä tulee...



9 kommenttia:

  1. Varmasti hyvä siitä tulee :) Olen innolla seurannut vihersisustamista blogeissa, meillä kun se ei oikein pikkupuutarhurin kanssa suju.

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyvä siitä tulee :) Olen innolla seurannut vihersisustamista blogeissa, meillä kun se ei oikein pikkupuutarhurin kanssa suju.

    VastaaPoista
  3. Kyllä tähän vuodenaikaan tulee ihan kauhea vihreännälkä, joten en ihmettele että peikonlehteä teille haaveilit! Aika iso siitä tulee, siskolla oli valtava, mutta ilmajuurillaan kävi kiinni tiiliseinään, tiukasti, oli pakko väkisin irrottaa ja viimein saattaa viimeiselle matkalle pakkaseen. Tuoksupelakuista tykkään myös, kesältä on säästynyt yksi sitruunantuoksuinen. Kaikkea kivaa muutakin vihreää sinulla on tulossa ja tuo ihana käärmekaktus, kävin sitä jo ihailemassa Riinan blogissa! Hauska kasvi :D

    VastaaPoista
  4. Talvella on pakko saada joitakin kasveja sisällekin! Meillä oli muutama vuosi sitten iso peikonlehti, miehen serkulta saatu. Huonekorkeutta olisi ollit 6 metriä, mutta se onneton levisi leveyssuuntaan ja oli aika ruma roipikka. Se sai lähteä. Onneksi kultaköynnös ja tuoksupelargonit kasvaa. Kaktukset on aina vähän niin ja näin, toivottavasti jouluna ovat vielä hengissä ja kukkisivat! Olen nähnyt upeita käärmekaktuksia Israelissa, ne ovat oikeita monimetrisiä puita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaktukset on tosiaan kiehtovia, meille ei lasten vauhdin vuoksi vaan kovin montaa uskalla hankkia....

      Poista
  5. Meilläkin pikkuiset leikkivät viidakossa, kun ne leikkivät peikonlehden alla. On se ihana ja vie tilaa rutkasti.
    Paljon on Sinulla nyt noita uusia kasveja tuloillaan. KIvan amppeliviidakon saat niistä.

    VastaaPoista
  6. Kivoja suunnitelmia sinulla. Amppeliviidakko kuulostaa tosi hauskalta idealta. Kiva katsella näitä kuvia huonekasveista, itselläni on vain ihan muutama huonekasvi.

    VastaaPoista
  7. kivoja suunnitelmia ja kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  8. Kiitos kaikille! Osan olet istutellut, mutta eilinen betoniprojekti tuottaa toivottavasti tulosta, että saan jatkettua homman loppuun! :) Täytyy yrittää sitten valoisaan aikaan kuvata, kun meillä on niin pimeä olkkari!

    VastaaPoista