perjantai 28. lokakuuta 2016

Ei mitkään tavislapaset ja lahjojakin?


Nämä eivät ole mitkään tavislapaset ja - sukat! Ihastuin kaupassa Arne och Carloksen liukuvärilankoihin! Kivoja sävyjä! Ja heidän nettisivuillaan on myös ohjeita ja ideoita, myös jouluksi :)
Ja sainpas kuin sainkin neulottua itselleni jotakin. Perussukat ja peruslapaset tulevat enemmän kuin tarpeeseen!


Ja tästä poiki ideaakin...

Olisiko teissä lukijat intoa neuloa sukkia sairaalaan osastolle joululahjaksi?

Olen töissä 44 paikkaisella kirurgisella vuodeosastolla, jossa ihmiset ovat vakavasti monisairaita. Jouluna osasto on harvoin täynnä, mutta olisi ihana ajatus antaa jouluna sukat lahjaksi niille potilaille, jotka sairaalassa joutuvat joulunsa viettämään. Lastenosasto saa monesti paljon lahjoituksia, mutta aikuiset unohtuvat sairasvuoteelle. Saattohoitoakin osastollamme on ajoittain. Osastollamme on siis miehiä ja naisia 17-vuotiaasta yli satavuotiasiin.

Innostuisitteko lähtemään projektiin? 
Innostuneet saavat postiosoitteeni sähköpostilla suvi.veltheim@gmail.com
Vaikka kolmas #peittohaaste on vielä kesken ja neljäs aloitettu, niin toivoisin että tällekin haasteelle löytyy osallistujansa. Näihin omiin lapsiin tein peruspeukalot lisäämällä silmukoita kahdelle puikolle ja kaksinkertaisen kantapään. Tiimalasikantapään meinaan joskus opetella....
Ja peruspäättely joka puikon loppuun.6 kommenttia:

 1. Tosi kiva ajatus! Toivottavasti saat tähän monta ihmistä mukaan. Mun kädet ei anna oikein periksi tällaiseen. Vauhti on niin hidas :D

  VastaaPoista
 2. Voi että on niin kaunis ajatus ja haaste jälleen! Toivottavasti kaikille teidän asukkaille saataisiin sukat jalkoja lämmittämään! Meilläpäin on juuri menossa vauvamyssy-haaste Suomi 100 v -teemalla.

  VastaaPoista
 3. Kaunista jälkeä tuli! Menestystä haasteelle!

  VastaaPoista
 4. Hieno ja kannatettava idea! Lahjoitin omakutomiani sukkia Asunnottomien yö
  -tapahtumaan täällä kotinurkilla. Toivon menestystä keräyksellesi.

  Miten minulta on mennyt ohi tämä blogiuudistuksesi? Onneksi näin Riinan linkin ja voin korjata kömmähdykseni.

  VastaaPoista
 5. Kivoja sukkia ja lapasia. Onnea haasteeseen. Itse osallistun haasteeseen, jossa kudotaan kaulaliinoja mm. veteraaneille.

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Juu projekteja on varmasti melko monenlaisia, varsinkin jouluksi! On kiva ilahduttaa muista sellaisilla asioilla, jotka on itselle helppoja keinoja kertoa että välittää. Toivottavasti sukkaprojekti täälläkin päin ottaa tuulta alleen ja saadaan edes muutamat sukat joululahjaksi!

  VastaaPoista