torstai 7. marraskuuta 2019

Pari ylläriä ja olisiko syyskukkijoita?


Syksyn mittaan puutarha-kuvat ovat jääneet käsitöiden varjoon, mutta täytyy kertoa teille parista syysihmeestä lokakuun alusta!
Pikkuruinen pensassyreeni oli puhjennut kukkaan takapihan ruskeassa rinteessä!!!!

Ja ihmettelin keittiön ikkunasta, mikä ihmeen punertava läntti tuolla ruskeassa maassa paistaa..
....No sehän oli kauneista kaunein vaaleanpunainen Pikkusyreeni!
Niin kaunis, herkkä ja siro;
Miten iloinen näky!
Takapihan maa on tosissaan ruskea, kaikkiin kohtiin en ole raaskinut katetta levittää, vaan odottelen, että Sammalleimu peittää aikanaan rinteen. Ja alemmasta kuvasta huomaattekin toisen loistavan punaisen ilonpilkkeen:


Kirjavan Japaninhappomarjan syysväri oli aivan mieletön!!!
Ja tämän meinasin heittää kompostiin, kun väri ei ekana vuonna ollutkaan sitä mitä piti. Onneksi siirsin tämän Kääpiövuorimäntyjen väliin, jossa se nyt loisti kuin punainen aurinko! 


Mielettömiä värejä ja pieniä iloja syksyn ruskeassa puutarhassa!
Tänä syksynä pohdin paljon syksyistä puutarhaa ja pohdin, että miten syyspuutarhasta saisi kauniimman tasaisen ruskean sijaan. 
Havuja ja ihania Hortensioita tietty joo, mutta olisiko jotain muutakin?
Syyskimikki pisti silmään jonkun teidän blogeissa. 

Onko teillä jotain suosikkia syksyn kasveissa? 
Jotain Puutarhan Kuningatarta syksylle?

Siihen haluaisin ensi kesänä puutarhassa panostaa ja nyt olisi hyvä aika suunnitella, että kertokaa ihmeessä vinkkejä! Voin vaikka kerätä vinkit yhteen niin kaikki hyötyisivät keskustelusta :) 


5 kommenttia:

 1. Kauniita ilonpilkkuja!
  Joskus kasvit antavat hieman odottaa itseään ja ominaisuuksiaan. Siksi niitä ei kannata vintata heti mihinkään, vaikka ne eivät täyttäisikään ennakko-odotuksia.
  Minulle tuli mieleen syksyn ja koko kesän vinkeiksi keijunkukat. Niiden lehdistö ilahduttaa vieläkin eri väreillään ja ne eivät röpsähdä ja ryöpsähdä mihinkään, vaan pitävät kauniin kasvutapansa koko kasvukauden. Varsinkin jos kuihtuneet kukat leikkaa pois.

  VastaaPoista
 2. Minun ehdoton syksyn kasvipari ovat syysmyrkkyliljat ja syyskrookukset💚 Myös monet heinät ovat parhaimmillaan syksyllä🌾

  VastaaPoista
 3. Atsaleat ovat aivan upean värisiä syksyllä, kuten myöskin vaahterat! Ja aroniat, ja kirsikat... ;)

  VastaaPoista
 4. Japaninhappomarja on tosiaan upean näköinen. Perennoista punalatva kukkii pitkään ja on perhosten suosiossa, konnanyrtti vielä pidempään. Niitä minulla on ja isoina alueina nauhuksia. Minunkin pitää panostaa syksyn pensaisiin ja puihin millä on upea syysväri. Mongolian vaahtera on myös minulla ja siinä on upea syysväri. Japaninhappomarjaa pitää minunkin ajatella omaan listaani.

  VastaaPoista