sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Nuppuja, ensikertalaisia, ihana kesä!


Voi mikä ilo on pelkästään Pionin nupusta!
Meillä kasvaa kolme Pionia. 
Yksi siementaimi (Kuolanpioni vai Tillipioni???) Kivipellon Sailalta. Yksi joku tuntematon Pioni ja yksi Sarah Bernhard. Ja kahdessa on vihdoin nuppuja! Ne on olleet maassa varmaan kolme vuotta ja nyt ekat nuput. 


Toinen odotusten odotus on Pihajasmike.
Sen olen saanut siskoltani Versoja Vaahteramäeltä ekana kesänä, kun aloin rakentamaan puutarhaa. Eli ainakin neljä vuotta sitten. 
Se kasvaa keskellä ruusupenkkiä ja nyt siinä on ensimmäiset nuput!
Miten mahtavaa! 


Ja luulin, ettei juhannusruusut ehdi juhannukseksi, mutta kylläpä vain kyllä, ensimmäiset nuput aukesi juhannusaattona :)Ja sekä Laukka että Verikurjenpolvetkin vasta availevat itseään.

Kuten myös Neilikaruusu, Snow Pawement, Runkosyreeni ja Tuoksukurjenpolvi. 
Kun yksi kerrallaan nuput aukeaa, tuntuu että itsekin herää taas eloon. 
Kukat on kyllä kummaa terapiaa. 
Ihana kesä8 kommenttia:

 1. Juhannusruusujen kukinta ei meilläkään ihan juhannukseksi ehtinyt, ensimmäiset kukat kylläkin avautuivat viimein, kukkijoita silti riitti kuitenkin. Tuo pioni on kuolanpionin siementaimi. Ihanaa, että pioneissasi on jo nuppuja, avautuvat kukat ovat palkinto hyvästä hoidosta :D Onpa kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 2. Ensikertalaisten kukintaa on hieno odottaa, monen vuoden työ ja odotus palkitaan. Pionien kohdalla taitaa olla hyvä vuosi, minullakin on muutama taimi tulossa ensi kertaa kukkaan.

  VastaaPoista
 3. Uusien kasvien ensikukintaa odottaa aina niin hartaasti. Minun pihajasmikkeeni on istutettu kolme-neljä vuotta sitten. Tänäkään vuonna ei näy nuppuja. Toivottavasti lähitulevaisuudessa. Toinen pensaista harmillisesti kuivui keväällä (pari viime talvea ja kuiva ja viileä kevät ottavat veronsa).

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia, ja hyvvee kannattaa vuottoo. Paljon siulla on kukkivii. Meillä ei juhannusruusu kerenny kukkimaan vielä eikä jasmikkeet.

  VastaaPoista
 5. Nuput ja kukat on niin ihania, niitä on huipputerapeuttista bongailla. Meillä juhannusruusu, laukat ja kurjenpolvet vielä avautumatta.

  VastaaPoista
 6. Jo nuput ovat ihania, ja sitten vasta ilo on ylimmillään kun näkee mitä kaunokaisia niistä paljastuu!

  VastaaPoista
 7. Puutarhurin odottava aika on pitkä. Mutta kärsivällisyys palkitaan aina enemmin tai myöhemmin.
  Ihanaa kukintaa teillä on luvassa. Ja minusta tämä nuppuvaihe on ihan parasta, kaikki ihanuus on edessäpäin.

  VastaaPoista