perjantai 10. helmikuuta 2017

HortensiahuumaViime syksynä rakastuin ulkona Hortensioihin ja lisäsin Hortensioita Puutarhassa.
Visioin Ruusu- ja Hortensiapenkin sekoittamisesta ja jatkamisesta metsän laitaan. 
Aitaa ei sinne varsinaisesti tarvitse, mutta näyttävyyttä Puutarhaan sellainen aidanne toisi.
Samoin Potager -ajatusta alapihalle, jonne mahtuisi monen monta pusikkoa lisää :) Nupullaan olevakin kukkaterttu on niin monimuotoisen kaunis, 
että sitä voisi tutkia tuntitolkulla.
Ja onkos tää nyt sellainen lajike, että jos hengissä kesällä, niin voi viedä ulos? Tästä kauniista Hortensiasta sitä tunnelmaa palanen sisälle!
Näihin tunnelmin ja haavemaailmoin toivotan teille ihanaa viikonloppua! 

9 kommenttia:

 1. Hortensiat on kyllä ihania! Mulla on vain yksi köynnöshortensia elossa, kun edellistalvi tappoi muut. Terassilla on perinteisesti aina hortensiat. Mutta pensaita pitäis saada.... Hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Meilläkin Köynnöshortensiat sai surmansa edellistalvena, mutta ensi kesänä voisi hankkia uusia niiden tilalle kallion seinämään vasten :)

   Poista
 2. Tuo haaleansininen väri on minusta vangitseva. Sopisi hyvin puuteripenkkiini, johon kerään pelkästään puuterisia pastellisävyjä. Onko tuo lajike myös riippuvainen mullan ph.sta? Joku hortensialajike - en nyt muista mikä - kukkii joko punaisena tai sinisenä mullan ph:n seurauksena.
  Ulkomailla olen nähnyt valtavia upeannäköisiä sinisiä hortensia-aidanteita. Suomessa en ole nähnyt, että sinisiä käytettäisiin samoin. Valkoinen on meillä paljon yleisimmin käytetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lajike varmaan pitää täällä ottaa talveksi sisään, kokeilen ensi kesänä ruukussa. Ja on kyllä vangitseva väri!! :)

   Poista
 3. Hortensiat ovat todella kauniita, joten ymmärrän hyvin niihin ihastumisen.

  VastaaPoista
 4. Hortensiat ovat niin kauniita. Mulla on muutama talvehtinut puutarhassa ja jopa kukkinutkin talven jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OIkeesti! Luulin, että pitää aina ottaa talveksi sisään. Mahtavaa jos säilyisi! On niin makeen värinen!

   Poista
 5. Oletpa kuvannut hortensian syvällisesti! Hortensiat ovat kiehtovia, mutta en ole noita jalompia onnistunut talvettamaan. Onneksi syyshortensia on menestynyt kohtalaisesti ja on jo pieni pensas.

  VastaaPoista