keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Hommissa hyttysten kanssa ja parin muun eläimen kanssaTästä kasvihuoneen pesemisestä ja esikasvatettujen Oxalisten ja Dahlioiden
 ulos siirtämisestä on jo reilu viikko, mutta asu kasvihuoneessa ei ole paljoa muuttunut.
Päivisin on ollut ihania säitä, ja olkapäätkin ovat kärähtäneet 
sekä pihalla hengatessa että taloa maalatessa. 
Mutta iltaisin on asu edelleen sama. Ei siis kylmyyden vuoksi, vaan......

..... vaan Järkyttävän Hyttysvitsauksen vuoksi!!!!!
Onko muilla samaa ongelmaa?  
Hyttysten vuoksi ei voi kuin kuvaushetkelle ottaa hatun pois päästä. Hyttyset ovat äkäisiä ja niitä on paljon!!!! Meillä niitä on kyllä tavattu talvisinkin, takapiha on niin kostea. Joskus olen jopa kolannut lunta hyttysen lennellessä vieressä. Mutta nyt niitä on paljon, siis toooosi paljon!!!!
Uutisten mukaan niiden piti kuoriutua vasta juhannuksena, mutta toivottavasti meillä ei enää samanvertaa tule niitä lisää......

Hyttysiä uhmaten on kasvimaa saatu kuosiin yksi vaihe kerrallaan. Hyttysten lisäksi vitsauksia eläinten muodossa on ollut tänä vuonna enemmänkin. Myyriä yritetään karkottaa hiuksilla ja valkosipulilla. Tungin niitä koloihin, kun kuulin, että ne ehkä myyrät karkottaisia, kokemuksia???
Ja Oravan kanssa on siirrelty kilpaa istutettuja Herneitä ja istutettu itäneitä herneitä uudelleen. Koloja lähes kaikki kasvilaatikot täynnä ja enää kaksi herneen versoa kasvamassa niiden alkuperäisellä paikalla. Orava voitti. Toivottavasti myyrä ja hyttyset jää taisteluissa kakkosiksi. 


Eli näytetään hyttysille kieltä 
ja toivotaan, että ne mustat pienet ötökät eivät syö lehtikaaleja peiton alta. 
Katsotaan kuin tänä vuonna käy!!!!


10 kommenttia:

 1. Hyttysiä ei ole meillä kamalasti mutta mäkäräisiä on ja puree, paukamat kutisevat monta päivää. Minun yhdet herneet ovat itäneet huonosti, oliskohan orava syynä, niitä on ollut pihassa kissoista huolimatta.

  VastaaPoista
 2. Voi ei, tsemppiä taistoon!
  Täällä oli hirveät hyttyset muutama viikko sitten, kun oli se huhti-toukokuun lämpöaalto. Pystytin pihaportin tolppaa ja jaloista sai läiskiä yli viisi hyttystä yhdellä iskulla. Kun pysähtyi paikoilleen, niitä oli sakeanaan ympärillä. Alkukesä on aina pahin. Nytkin tuntuu, että niitä on paljon, mutta ei nyt tuohon malliin kuin teillä. Toivottavasti loppuvat pian.

  VastaaPoista
 3. Hyttysiä on tosiaan niin paljon, että tyvenellä säällä harkitsee jopa jäävänsä sisälle, mikä on ihan outoa minulle!

  VastaaPoista
 4. Hyttysiä on paljon ja viheliäisen isoja patteja saavat aikaan, jotain hybridejä ehkä? Näytetään vaan kieltä ;)

  VastaaPoista
 5. Tiälläkin on hyttysiä kamalasti. Jospa ei mustikkaaikaan oiskaan ennee näin paljon!

  VastaaPoista
 6. Nyt alan olla onnellinen meidän tuulisesta mäestä. Meillä on hyttysiä jonkin verran, mutta ei mitenkään erityisen paljon.
  Myyriä tosin on, jotka voittivat ainakin parin puun kohdalla ja alapihan hedelmätarha ei ota siksi edistyäkseen.
  Kotiloita täällä onkin sitten vaikka muille jakaa, joten tämä puutarhailu on tosiaan tasapainoilua luonnon kanssa. Ei pääse ihminen ylpistymään, eikä luulemaan, että on kukkulan kuningas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tosi kaunis muuten toi sun uusi bannerikuva! <3

   Poista
 7. Tänä kesänä hyttysiä on ärsyttävän paljon muutamaan edelliseen kesään verrattuna. En tykkää yhtään. Sun varustus hyttysiä vastaan on huippu. Tarvis ehkä itsekin kokeilla samaa... ja istuttaa vihdoin daaliat ulos :)

  VastaaPoista
 8. Hyttysiä on täälläkin hirveästi. Nilkat on aivan kamalat vaikka olen niitä suojannutkin kuten muutenkin. Olen suurinpiirtein samanlaisessa asussa jatkuvasti ulkona kuin sinäkin. Myyrät söivät valkeakuulaksen ilmeisesti kuoliaaksi. Että sillee. Pitäisi kokeilla jotain hyttyskarkottimen tapaista vekotinta.

  VastaaPoista
 9. Ihan hirveä hyttyskesä! Minulla jää pihalla joka ilta hommat levälleen, kun en enää kestä hyttysten hyökkäyksiä. Monelle kasville talvi oli hyvä - näköjään hyttysillekin!

  VastaaPoista