torstai 12. lokakuuta 2017

Neljäs peitto kotiutunut

Peittohaasteen neljäs peitto on eilen kotiutunut.


Teemana tällä kertaa

Et ole yksin Elämä menee joskus omia raiteitaan, joskus suunnitelmat ja haaveet menevät omille teilleen ja elämää tarvitsee uudelleen järjestää. Silloin tarvitsee tietää, ettei ole yksin. 
Tämä on ollut peiton tarkoitus alun alkaenkin: Ilahduttaa ja lohduttaa raskasta arkea.
Peittohaaste syntyi jo muutama vuosi sitten. Ensin twitterin kautta ja sitten peitot lähtivät elämään omaa elämää, kun tilkkuja tulee niin paljon! Olette ihania! Eli peittohaasteeseen voi edelleenkin osallistua, viides peitto omaa jo tilkkuja melko pitkälle ja kuudennelle peitollekin on jo tilausta. Näissä peitoissa on on parasta, että tekijöiden kädenjälki näkyy. 
Jokainen tilkku erilainen ja tekijänsä näköinen. Minä olen siis vain kasannut peitot kasaan, itse olen virkannut kaikkiin peittoihin vain yhden tilkun. Tilkku voi olla siis neulottu tai virkattu. Onpa joskus ollut huovutettukin. Ja koko on 15cm x 15cm. Sähköpostilla saa pyytämällä postiosoitteen: suvi.veltheim@gmail.com


Tätä peittoa valmistamassa ovat olleet:

Sirpa, Teija, Tarja, Riitta, Mira, Maritta, Teija, Tytti, Arja, Essi, Erika, Kirsimaritta

Ja mahtavaa, että tilkkuja on tehty jopa kaveriporukassa! Siitä sadan kappaleen tilkkukassista riittää vielä seuraavaan peittoonkin :) Ja jos joku pohtii yllä olevan tilkun hakaneulaa, sillä on tarkoitus. Em. kaveriporukasta löytyi morsian, joka ei ollut ilmeisesti osannut virkata. Ja näin kaveriporukan naiset opettivat morsiamen virkkaamaan ja asettivat tilkun aikaansaamisen ehdoksi naimakelpoisuudelle :) Ja näin hienon tilkun morsian valmisti :)
Mahtavia tarinoita!


Peitot ovat menneet tuttujen ja tutun tuttujen kautta saajille:
Kodinkuvalehden nettisivuillekin Peittohaaste pääsi pari vuotta sitten, 
silloin en voinut kuvitellakaan kuinka tästä tuli näin hauska jatkuva projekti.Kiitos, kun mahdollistatte tämän <3

(ja kiitos kortista Anna- Mari West, sekä Prinsessajutulle, jonka arvonnassa kortin voitin :)

12 kommenttia:

 1. hei aloitin just sukkien teon ja huomasin, että kädet kestää taaas neulomisen, eli jos muistaisin vain nämä tilkut...voisit välillä mua muistuttaa :)

  VastaaPoista
 2. Voi, miten ihana idea ja että kokoat nämä tilkut ja organisoit koko jutun! Ihan takuulla laitan tilkkua jossain vaiheessa tulemaan :-)

  VastaaPoista
 3. awwwww, ihana idea <3 Taidankin kysyä, haluaisiko tyttäreni osallistua tälläiseen. Ihana peitto ja kiva tarina morsiamesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tarinat on peiton takana parhaita! Ja kyllä tosissaan sanaa saa laittaa kiertämään :)

   Poista
 4. Tää on kyllä loistojuttu!
  Me kudotaan naisporukalla sinivalkoisia ruutuja, ja yhdistetään ne peitoksi Suomi100-hengessä siis. Lahjoitetaan ne sitten vanhainkoteihin.

  VastaaPoista
 5. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen voimaannuttaa niin tekijöitä kuin peiton saajiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Se on melkein kummallista kuinka paljon iloa ja energiaa voi peitto antaa sen saajan lisäksi tekijöille!

   Poista
 6. Komppaan Nettimarttaa! Sillä veit sanat suustani. Ja ihanaa on ollut huomata, että yhdessä tekemiseltä tuntuu, vaikka yksin täällä kaukana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ehdottomasti yhdessä tekemistä! Ei tarvitse tuntea toisiamme, sydämen asenne on yhteinen. Ja iloista energiaa saa tästä projektista ihan mahdottoman paljon :) Siksi on kiva jatkaa, ja saajiakin on jo jonoksi saakka. Ei tässä maailmassa liikaa iloa ja lohtua ole <3

   Poista