maanantai 6. maaliskuuta 2017

Suosikkini
Yksi ylitse muiden:
Tuoksupelargoni

Ihanuudesta keittiöstä oli vaan tullut niin raasku, että oli pakko leikata se aivan lyhyeksi.
toivottavasti se virkoaa...
...ja toivottavasti pistokkaat lähtee kasvuun.
Olen ihannoinut teidän muiden pistokkaita, siemenkasvatuksia ja pienten taimien ostoa kaupoista. Pelargonit on niin ihania, ja niin moninaisia. Tuoksupelargoni roikkuu ikkunalla viherverhossa keittiössä.
Sen lehtiä on pakko huiskaista aina keittiössä touhutessa, tuoksu on niin huumaava. 
Vähän sama kuin portaiden pielessä ulkona sisääntulossa oleva Tuoksukurjenpolvi, jota on kesäisin huitaistava kotiintullessa. Tuoksu toivottaa tervetulleeksi - ennen vanhaan kuulemma Tuoksupelargoni olikin eteisessä - toivottamassa vieraita tervetulleeksi :) Siskon eteisestä omani onkin alunperin lähtöisin. Josko nyt saisin ihania jakotaimia tästä myös makuuhuoneeseen ja vaikka jaettavaksi tädillekin :)


19 kommenttia:

 1. Voi mikä herkkyys tuossa viimeisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkäsin siitä pienen pienestä, mutta kauniistain kauneimmasta lehdestä, niin paljon niin pienessä <3

   Poista
 2. On ne vaan niin ihania, pelargoniat<3

  VastaaPoista
 3. Meilläpäin on vanha sanonta: "Heiluta kukkaa, pastori tulee!" Taloon saatiin raikasta tuoksua, kun kukkaa heilutteli. Minulla on ollut myös vuosia tuoksupelargoneja, äidiltä perittyjä ja yhden sitruunantuoksuisen ostin pari vuotta sitten. Hyvin ne kestää alasleikkausta ja otan aina myös pistokkaita. Jotkut inhoaa niiden tuoksua, jotkut rakastaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä rakastan! Perintökasvit on parhaita :) Ja tuo tuoksun tervetuliaistoivotusajatus on niin ihana!

   Poista
 4. Minäkin hankin viimein itselleni tuoksupelargonin pistokkaan, ja joka aamu käyn sitä hypistelemässä ja tuoksuttelemassa! Ihana hankinta, miksen hankkinut jo aikaisemmin.. pelargonit on vaan niin ihania :)

  VastaaPoista
 5. Ihana! Mulla talvehtii yksi voimakkaalta tuoksuva pelargoni makkarissa, joka kerta kun avaan tai suljen verhot, pyykäisee kangas lehtiä ja irtoaa ihana tuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi niin ihanaa, tuoksu saa hulmahtaa makkarin täydeltä!

   Poista
 6. Minäkin olen eniten ihastunut tuoksuviin. Dr. Westerlund on suosikkini, saan sen aina tosin hengiltä talvisaikaan, täytyy hankkia taas uusi. Plantsusta ostin kolmen muun tuoksupelargonin pistokasta tuossa taannoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi juu kokeilla muitakin lajikkeita, luulen että tämä muistuttaa sitruunaa <3 Plantsusta voisikin käydä kurkkaamassa :)

   Poista
 7. herkän kauniita kuvia ihanasta kasvista!

  VastaaPoista