torstai 16. kesäkuuta 2016

Puutarhaa bloggariporukalla


Olipa ihana viikonloppu Raumalla puutarhabloggareiden tapaamisessa!
Suvikummun Marja kutsui meidät luokseen ja emännöi yhdessä Sailan kanssa. Kiitos teille ja kiitos kaikille muillekin ihanille naisille ja miehillekin!

Marjan puutarha teki vaikutuksen! Kauniisti rajatut istutusalueet jatkuivat luonnollisesti metsään. Ihania huoneita oleskella ja paljon kasveja ihastella! Myös suloiset kissa puhuttivat vierahia.



Mahtikokemus oli päästä Vakka-taimeen ja Vesa Muurisen esittelykierrokselle! Kyllä oli vaikuttava tietomäärä ja vaikuttava Arboretum. Kerroksia oli mahdottoman paljon maasta melkein taivaisiin, joten ihasteltavaa riitti.


Tämän puun olisin halunnut raahata kotiin <3


Tässä Vesa Muurinen kyselee tunnistaako joku yksilöä ja siitä lähti kierroksemme.


Puut tekivät kyllä suuren vaikutuksen! Niin kauniita, eri muotoja ja eri värejä. Meidän pihalle ei taida vain ihan arboretumia saada, mutta jos jonkin puun, hmmm... 





Atsaleaa kävimme kilpaa tuoksuttamassa ja alla oleva Liuskalehtikalmio (?) tarttui matkaani. Toivottavasti kasvaa pian suureksi!




Kuvattavaa riitti itse kullakin, kuvia kertyi muistaakseni 150, 
 ja samoin haaveita tuli miljoona lisää:


Savumustikkaa ei vielä ollut myytävänä taimena


Sirovaleakileija sulostutti herkkyydellään


Ja tämä Savujotakin sai minut aivaan huumaantumaan! Tämänkin haluan, kun siitä on taimia saatavilla! Kuulemma jenkkilässä jo muotikasvi...


Ja tämä Juhannusruusun ja Morsiusruusun kaveri, jossa on keltaista seassa, hullaannutti myös. Te jotka muistatte näiden nimiä, voitte muistuttaa minuakin kommenttikenttään - muistan nimet aina ensimmäiset viisi minuuttia...


 Ja kissa ihastutti Vakkataimessakin- kuvassa tosin se vaanii pupun poikasta, joka herätti ristiriitaisia tunteita jahdin seuraajissa :)


Aikas mahtava joukkio, eikös vaan! 
Ja alla kävelemme kierroksen loppumetrejä ostosten suuntaan. 
Kuulemma parisataa metriä oli tämä pionirivi! Huimaa!!! 

Kaikki osallistujat on lueteltu mm. Anun Puutarhassa:

ja blogittomat Leena, Eija ja Titta



Ja Vakkataimen jälkeen poikkesimme Vuorelan puutarhassa. Miten ihanasti siellä oli kasvit järjestyksessä ja kaikista oli selkeät kuvat, että tällainen taviskin osasi ostaa haluamansa! 

Koko reisulta mukaan tarttui Kääpiöängelmä, Liuskalehtikalmio, Rotkolemmikki, Tummakurjenpolvi?? (se punainen?), Lewisia ja yksi Mehitähti. 
Ja kiitokset teille kaikille taimia tuoneille, aivan mahtavaa oli saada myös Ängelmä, Omenaminttu, Sinivaleunikko, Esikonpoikasia ja Kurkkuyrtti, sekä ne ihanat Marjan Pelargonit! 
 Yllä Marjan mahtava Tuoksupelargoni ja alla aivan ihastuttava herkkä Pelargoni. 



Sunnuntain vietimme vielä Raumalla ja istuimme useamman tunnin kahvilla. Harmiksi käsityökaupat eivät olleet auki, mutta tunnelma oli silti mahtava! Voi kun nykykaupunkirakentaminen olisi yhtä värikästä, ja ikkunaa, akkunaa, porttia ja ovea olisi hyödynnetty koristamaan taloa...



Kiitos te kaikki ihanat maailmaa paremmaksi paikaksi tekevä joukkio!
Toivottavasti tavataan taas ensi vuonna!



23 kommenttia:

  1. Ihana postaus meidän ihanasta päivästä, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Upeita rakennuksia Raumalla. Tuo muotikasvi muistuttaa ihan ojakellukkaa.

    VastaaPoista
  3. Rauma on hieno kaupunki. Minustakin kasvi on ihan ojakellukan tai tai sukulaisensa näköinen.

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Olisikohan se ollut sitten Savukellukka?

    VastaaPoista
  5. Muutenkin yritin muistaa Savu ja Kalma, mutta eihän nekään toimineet muistisääntönä nimille kun kotiin pääsin....

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Hauskaa lukea sanasta reissusta toisen blogijuttua. Olin jossakin muualla kuvaamassa jotakin, kun noita pikkuisia söpöläisiä nimettiin. Tarkoitan tuota ojakellukan näköistä kasvia ja pikkuruista akileijaa. Ruusun nimen kuulin, mutta sen jo unohdin. Tuo liuskalehtinen kasvi on kalmia. Se viihtyy happamassa maassa. Minulla on yksi kalmia täällä kasvanut pari vuotta, mutta menehtyi viime talvena. Ehkä en valmistanut sille tarpeeksi hapanta petiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä ei taida muuta ollakaan kuin hapanta maata.... Pitää varmaan kalkita tuo toinen perennapenkki, niin voi hankkia sinne jotain muuta kuin happaman maan kasveja :)

      Poista
  8. Oli niin mukavaa nähdä! Luulen, että kellukka on sulkakellukka, se savujotakin ;-) Sen nimi Ameriikassa on prairie smoke, koska siemenhahtuvat kukinnon loputtua muistuttavat savua.
    Ihania kasveja ja ihana Rauma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muistin sen sitten osaksi englannin kielestä! :)

      Poista
  9. Olipas upea postaus.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  10. Ihana päivä kaikkinensa, ja teillä näkyi jatkuvan kauniit maisemat ja hyvä seura vielä sunnuntainakin:)
    Nähdään taas!

    VastaaPoista
  11. Voihan Mutamäki! Täällä teillä nyt sitte ekaa kertaa( vasta nyt kommentoin ku sain samsungin tabletin kotjaamolta takaisin).
    Mä oon sitä mieltä, että tuo kellukka on preeriakellukka nimeltään. Meinaan kurjasin nimen ylösmja olisin ostanut sitä. Muurinen neuvoi mistä sitä löydän tai sitten että Heidi ( tää naisihminen siellä firmassa) etsii sitä mulle. No mua alkoi jo hävettää, kun kysyin asiaa kummaltakin monta kertaa, että mistä se löytyy ja heillä oli hommaa kassalla jne. Mäjän pääsen tästä läheltä sitä kyllä hakemaan, te pidemmältä tulleet olitte etusijalla. Nih meinaan!
    Oli hauska tavata reippaita nuoria naisia ja luen Tiitan siihen mukaan :) Terkkuja hänelle!
    Systerilläs onkin blogi...nyt kun sen vielä löydän olen ehkä kommentoinut kaikkiin mukana olleiden blogeihin.
    Rauma on upea kesäkaupunki. Kaunis toki talvellakin. Pikkupuodit menevät ainakin talvisaikaan jo klo 17 kiinni ja on kovin hiljaista. Nyt siihen on jo tottunut, mutta kun olin muuttanut Espoosta tänne Rauman lähelle....olin ensin ihmeissäni kun ei ketään näy missään ja paikat ovat kiinni. Vapputorilla ei näkynyt ristn sielua vappuaattona ( vrt. Helsingin vappuaatto) , no eihän siellä silloin mitään torimeininkiä kuulemma ollutkaa. Heh.

    VastaaPoista
  12. Niin ja päivähän oli täydellinen täydellisine ihmisineen, puutarhoineen ja Marjan ruokineen ja kisuineen ja taimivaihtoineen.
    Isällenne toivon pikaista toipumista.

    VastaaPoista
  13. Joo sunnuntaisin oli ihana! Ja ihana päivä tosiaan! Sanon Titalle terveisiä ja se Versoja vaahteramäeltä on tosiaan Riina :). Ihana kun joku muistaa aina jonkun kasvin nimen! Ja kiitos kaikille isään liittyvistä tsemppiviesteistä, isä taisi päästä ennakkoa vähemmällä.

    VastaaPoista
  14. Kiva katsella toisten kuvia mukavasta päivästämme, varsinkin kun itse olin patalaiska kuvaamisen suhteen. Viehättäviä kuvia Vanhalta Raumalta, sinne täytyy joskus mennä. Nyt kohelsimme sunnuntaina heti Poriin taimikaupoille. :)

    VastaaPoista
  15. Kyllähän tuo viikonloppu oli kokonaisuutena ihan täyden kympin arvoinen:)Kiitos ihanasta seurasta, nähdään pian!

    VastaaPoista
  16. kuulostaa ja näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
  17. Hahaa, kalma jäi mullekin mieleen. Oli kiva reissu ja oli mukava nähdä taas! Musta tuo kellukka näyttää ihan sulkakellukalta, mulla kasvaa sitä. Tosin kellukoitakin on tietysti "miljoonaa" sorttia, jotta mistä niistä tietää.

    VastaaPoista
  18. Musta alkaa tuntua, että multa on mennyt ihan kaikki ohi korvie, kun mikään kasvin nimi ei tunnu tutulta. :) Oli todella kiva päivä, vaikka jouduinkin lähtemään ihan liian aikaisin kotiin. Toivottavasi nähdään pian uudestaan!

    VastaaPoista
  19. Mahtavia kuvakulmia oot saannut taltioitua! Toi viimeinenkin kuva on aivan uskomattoman ihana ja tuo missä Kivipellon Saila tuoksuttelee tuota savujotakin...
    Onni on omistaa yhtä hullu sisko kuin itsekin on! Ja myöskin täti! <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ja kiitos teille muillekin! Ja Kati, ihana kun joku muukin unohtelee nimiä, ja kiitos nimiä kerranneille: mulle riittää että se on joku Kellukka Preeria smoke <3

      Poista
  20. Olipa kiva tavata sinua Raumallakin. Nyt oli aikaa löytää tänne Mutamäkeen! Tule toiselle visiitille Raumalle jotta pääset myös käsityöliikekierrokselle!

    VastaaPoista