tiistai 2. elokuuta 2016

Lumous kesken aamukahvinKeräsin eilen kimpun pihalta kuihtuneiden kukkien tilalle keittiön pöydälle. 
Olen aina rakastanut sinistä väriä ja Sinipiikkiputki herätti ihastusta tänä vuonna ensi kertaa täällä Mutamäellä. Sain sen viime vuonna Bloggaritapahtumasta.
Marunan olen saanut siskoltani (joka on saanut sen Mari Möröltä?) ja sen harmaus vaaleanpunaista vasten on ollut mukava yhdistelmä. Nyt sitä kasvaa jo kahdessa kohdassa. 
Mutta viime syksyn poistolaarihankinta: Kaukasian Törmäkukka (Scabiosa caucasica) kukkii nyt ensimmäistä kertaa Mutamäellä.


Keräsin siis jo eilen näistä mukavan sävyisistä kukista kimpun keittiön pöydälle. Nyt aamukahvilla ollessani pysähdyin tuijottamaan tätä Kaukasian Törmäkukkaa: 
Kuinka siihen ihastuinkaan!!!!

On ihan sama mihin kohtaa kameralla tarkentaa, se on aina kaunis. Pitsinen lumoava luomus! Sinipiikkiputki ja Silkkimaruna ovat superkauniita kavereita tälle kaunottarelle! Onneksi on vapaa-aamuja, jolloin voi rauhassa lumoutua pienen pienestä palasta maailmaa, 
ilman että on kiire minnekään.


9 kommenttia:

 1. Kylläpä on kauniisti kuvattu tämä sininen ihanuus! Jos tuollainen olisi pöydälläni, en malttaisi sitä jättää!

  VastaaPoista
 2. Kauniita ovat!
  Lumoava kimppu sisätiloissa saa ihmeitä aikaan.

  VastaaPoista
 3. Noi on munkin lempparisävyjä!
  Tuota kaukasiantörmänkukkaa minulla ei vielä olekaan. Kylvin sitä siemenestä, mutta eivät taineet itää... Miten joku kukka voikin olla noin yksityiskohtaisen kaunis! <3

  VastaaPoista
 4. Onpa tosiaan lumoavan kauniita!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille! Ja juuri bongasin saman valkoisena, olisiko ollut Hernepensaskujanteelta.... Voi että miten paljon se tekee penkissä nuppuja vieläkin! taitaa siis olla myös hyvä kukkija :)

  VastaaPoista