tiistai 16. tammikuuta 2018

Puhutaan puutarhaa pitkästä aikaa


Voi että teillä on ollut kauniita kuvia kuurasta, aurinkoisesta talvelta sekä kesäkuvia erilaisten haasteiden muodossa. On jännä miten joulun mentyä ohitse alkaa ajatukset heti kääntyä kevääseen. 

Talvipuutarha on nukkunut tänä talvena erittäin sikeästi täällä Mutamäellä. Piha on saanut olla ihan itsekseen, vain lasten laskiessa mäkeä ja leikkiessä metsän jäämuodostelmilla. 
Nytkin pojat kantavat vettä kannulla eteisen vessasta ulos ja jäädyttävät hyppyriä laskumäessä (=kulkuväylä portaiden vieressä...). Ihailen lasten kykyä nähdä asiat niin eri valossa kuin me aikuiset....Nyt  itselläni alkaa hieman jo ajatuksissa pyöriä ensi kesän kylvökset. Ajattelin yksinkertaistaa kasvimaata, että pitäisi kasvustot sen kokoisina että ne jaksaisi hoitaa kunnolla. Toivotaan, että aurinko hellisi meitä ensi kesänä hieman enemmän kuin viime kesänä....


12 kommenttia:

 1. Kuurakuvasi ovat kauniita. Toivotaan tosiaan lempeää lämpöä ensi kesäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin laitetaan lämpöä tilaukseen ennen siementilauksia :D

   Poista
 2. Kauniit kuvat. Minä aion supistaa hyötykasvit ihan minimiin. Kaksi edellistä kurjaa kesää ovat saaneet tämän päätökseen aikaan. Kukkia, kukkia tulee meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin ajattelin, että josko ostaisi ihan valmiina tomaattien ja kurkun taimet... Ja pari vaan per laji. Ja sitten suunnittelin alapihan Potageria :) Kukkia ja kukkia :)

   Poista
 3. Kaunista kuuraa on siellä teilläkin!
  Meillä ei ole edes sitä, höh! Nollan tienoilla pyörivä lämpötila ja paksu pilviverho ja välillä todella sakea sumu. Ei ole talvi, eikä kevätkään, ei oikein mikään! Mutta eka siementilaus oli eilen postilaatikossa, kyllä tästä vielä kevät tulee ja kaikki kasvi- ja kylvöhommat menevät taas totuttuun tapaan ihan överiksi. Kaikista päätöksistä huolimatta😂.
  Oikein kivaa tammikuun loppupuoliskoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo taas on tehty hienoja päätöksiä kasvatella ihan vaan hillitysti sitä ja tätä - katsotaan pitääkö päätös maaliskuuhunkaan saakka.... Ja meillä tulee tänään lunta lisää! Voi kun pakkaset pysyisivät ja edes tämä talvi pysyisi vielä hetken... Toivottavasti pakkaset tulisivat sinnekin, lumen kanssa, että kasvit talvehtisivat kunnolla!

   Poista
 4. Huurrekuvat ovat aina niin lumoavia! <3
  Antaa puutarhojen vedellä vielä sikeitä, mutta meidän puutarhurien on jo lupa päästää unelmat ja suunnitelmat valloilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kummasti päähän virtaa uusia ajatuksia, joista ehkä tarttis pitää kahvipalaveri :D

   Poista
 5. Luonto on yksinkertaisuudessaan niin kaunis ja huurre kuin timantteja <3 Ja lasten mielikuvitus on pohjaton kaivo, meidän aikuisten pitäisi joskus muistaa laskeutua lasten tasolle ja nähdä asiat heidän vinkkelistä; jäämäki on muutakin kuin vaaroja ja katkenneita luita ;)
  Mukavia kevätunelmia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kuin timantteja! Ja lapset kyllä opettaa meille aikuisille niin paljon, voi kun sitä oppisi kuuntelemaan mitä kaikkea lapsilla onkaan asiaa. Helpottaisi lasten asenne myös töissä selviytymistä.... Kiitos samoin ihania kevätunelmia!!!!

   Poista
 6. Huurteiset kuvat ovat taidetta parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Luonto on kyllä niin taidetta ja terapiaa täynnä!

   Poista