keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Kuopus, koulu ja kukkaset


"Äiti saako koulussa nukkua?"
"No sitten en mene kouluun ikinä, jos niitä välitunteja ei voi nukkua. Haluan nukkua toisen välitunnin ja vain toisen leikkiä."

Tokaisi mukavuudenhaluinen juuri viisivuotissynttäreitä juhlinut kuopus. 
Sydämessä muljahti; vauva-ajat ovat todella ohi. 
Kuopus ajattelee jo koulunalkua ja korviksia, minä elämänkoulua. 
Kaakao menee parhaillaan omatoimisesti mikroon: 
"Jos tässä on Ellin kirjain ja neliö, onko sopivasti aikaa?"  
(Ja kyllä, iso E ja 3 ovat samankaltaisia mikron aikanäytössä, 3 on on todellakin väärinpäin E.)

Tiedän, että tehtäväni on tehdä itseni tarpeettomaksi. 
Mutta joinakin päivinä se riipaisee enemmän kuin toisina...
Kuopuksen rakkaus keltaiseen, on saanut myös minut pitämään keltaisesta. Keltaiset Neilikat yhdistettynä pinkkiin on aika ihana kevätkimppu! Josko ensi kesänä kukkapenkkiin eksyisi keltainen ruusukin vaaleanpunaisten keskelle... Kukkahuuhaahaaveilu uusista kukkapenkin jatkeista helpottaa elämänkoulua. 
Niin sitä lapsi muuttaa ja kouluttaa myös äiti-ihmistä. 


8 kommenttia:

 1. <3
  Tämä äiti-ihminen taitaa kysyä nykyään lapsiltaan enemmän neuvoa asioihin, kuin toisinpäin. Niin se vaan menee. Meillä on paljon opittavaa ja ammennettavaa ihanista lapsistamme. Sitä tosiaan voi oppia tykkäämäänkin ihan uusista asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyyllä, ja nimenomaan uusista asioista, joita ei osaa odottaa olevan edessä <3

   Poista
 2. Lapset opettavat paljon, ja antavat siinä kasvaessaan. Hyviä mietteitä kuopuksella, miksei koulussa voisi ottaa unia jos on tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kaikkea kehitetään koko ajan ja puhutaan ties mistä aivojumpasta.... Eli miksi ei voisi pitää aivotaukoa välkällä ja torkahtaa :D

   Poista
 3. Itse en ajattele että vanhempien tehtävä on tehdä itsensä tarpeettomiksi. Toki aikuisen nuoren kuuluu itsenäistyä ja muuttaa pois kotoa, mutta toivon että läheiset välit ja molemminpuolinen auttaminen jatkuu koko elämän. Itse tarvitsen vanhempiani lähes päivittäin vaikka olen jo 40 vee ja olen myös heille apuna jatkuvasti. Suomessa ajatellaan että lasten tulee itsenäistyä aikaisin. Keski- ja Etelä-Euroopassa taas lapsia ja nuoria ei jätetä koskaan yksin, itse asiassa kaikki asiat tehdään aina porukalla, onhan se paljon mukavampaakin. Toivoisin suomalaisten kehittyvän vähän tähän suuntaan tulevaisuudessa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin äiti on tärkeistä tärkein <3 Itsenäistyminen ja perheen tärkeys voivat onneksi kulkea käsikkäin. Perhekeskeisyys pelastaisi yhteiskunnassa monta asiaa <3

   Poista
 4. Äidit-lapset-mummot-vaarit ... nykyisin tosiaan kaikki voivat oppia jotakin toinen toisiltaan, nuoret ja vanhat! Kannatan myös tuota eri sukupolvien välitöntä arjen yhteiseloa, joa minulla on onni elää. Mummi opettaa eskarilaiselle karjalanpiirakkaa ja eskarilainen mummille skibbo-peliä. Ihanaa!

  VastaaPoista