torstai 7. heinäkuuta 2016

Onni on outo asia



"Voiko onni olla tässä, kun ollaan vaan, eikä edes pyrkimässä sen suurempaan. 
Voiko onni olla tässä?" Laulaa Juha Tapio

Eilen suunnittelin postavaani tänne ärtymyksestä kaikkea puutarhahommaa kohtaan. Näin vain rikkaruohot, talven tappamat tyhjät kohdat, katkenneen Ritarinkannuksen ja minimaaliset rääpäleet multakasassa. 

Mutta päivä kauniissa metsässä Repoveden luonnonsuojelualueessa laski ärtymystä kummasti. 
Sen kruunasi vielä kotimatkalla pysähdys tädin luona, josta sain taas taimia mukaan: 
Ihania Ritarinkannuksen siementaimia, Isotähtiputken sekä talvella kuolleen sinisen Kurjenpolven tilalle uuden. Ei ehkä ole oikea aika istuttaa, mutta siitä viis!

Ärtymystä pilasi myös kierros kasvihuoneessa, jossa Kesäkurpitsat ja Avomaankurkut ovat intoutuneet kukkimaan! Voi miten olen odottanut Kesäkurpitsan kukkia! Aion kruunata jonkun salaatin niiden kauneudella!



 En tiedä onko kynttilöillä oikeasti lämpöä nostattavaa roolia, mutta tunnelmaa ne ainakin kohottavat kasvihuoneen kalseudessa! Voi mikä tunnelma kynttilöillä tulikaan sateen ropistessa kasvihuoneen muoviin! Harmi ettei tuonne mahdu tuolia! Hmmm, vai mahtuisiko.... :)


Ja loppuärtymys kaikkosi lopullisesti käsitöiden maailmaan. On hyvä olla sisäharrastus puutarhahommia painottamaan. Mutta jos käy niin ikävästi, että lanka loppuu pahasti kesken inspiraation, ei lohtua käsitöistä saa. Mutta joskus saattaa käydä niin onnekkaasti, että MIES löytää kaupasta ihan oikeasti samaa lankaa ja vielä ostaa sitä! Silloin ärtymyksestä on paha pitää kiinni enää millään keinolla. Mies ei todellakaan ole ikinä ostanut minulle lankaa, enkä olisi ikinä uskonut saavani OIKEAA lankaa. Mutta niin vain kävi. 

Onni on todellakin tässä.






22 kommenttia:

 1. Heh! No voi sentään, meni hyvä ärtymys ihan pilalle :D
  Meilläkin sataa tänään piiitkästä aikaa, täällä on tosiaan kärsitty kuivuudesta.
  Nytpä olisi hyvä tilaisuus sytyttää kynttilälyhty kasvariin :)
  Kun kerrran sataa, otin pitkästä aikaa sukankutimen esille, suorastaan juhlavaa.
  Kutominen on niin terapiaa!
  Mukavaa päivänjatkoa ja viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo neulottua on kyllä tulla lomalla taas pitkästä aikaa paljon! Ja varsinkin viime viikon aikana kun täällä on satanut koko viikon! Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 2. Kiva postaus; eli ei kannata kesällä ärsyyntyä, koska on niin paljon ilon aiheita. Kaunista lankaa! Poutaisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Aina pitäisi kääntää katse kauneuteen :)

   Poista
 3. Ilo on niin suhteellista ;) Luonnollisesti on tapana vaikuttaa mieltä kohottavasti ja siihen puutarha onnistumiset vielä päälle. Sateella lohduttaa lukeminen ja käsityöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto kyllä juu hoitaa ärtymiset! Onneksi on käsityöt!

   Poista
 4. Jos oikein harmittaa ja on ärtynyt, kannattaa aloittaa jokin tekemätön maansiirtoprojekti, valmistuminen on taattua, ärtymysenergia kannattaa hyödyntää perusteellisesti ennenkuin se valuu hiekkaan, vaikka ympäristö on siitä valumisesta kyllä myös kiitollinen! Onneksi niin on niin paljon ärtymyksenestojuttuja ja onniasioita, ettei kannata ryppyjä hankkia vaan olla iloinen mukavasta retkestä, ihanasta tädistä, mukavista taimista, kynttilän liekistä (se muuten kasvarissa oikeasti lämmittää), ihanasta miehestä, oikeasta langasta, söpösistä lapsista...kesästä, hetkestä!

  Mukavaa loppuviikkoa ja auringonsäteitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ilon aiheita on todella paljon! Ja juuri puhuttiin Riinan kanssa, että koska puutarhanhoito on oikeastaan pelkkää kaivamista ja kärräämistä, pitää ärtymys suunnata oikein! Aurinkoista viikonloppua toivotaan sinne ja tänne! (Vai sadettako sinne päin piti toivoa...) :)

   Poista
 5. Mistä noita ärsytyksiä aina nouseekaan!
  Olen huomannut, että silloin kannattaa kyllä heti kääriä hihat ja ryhtyä johonkin rankkaan hommaan. Siitä se sitten lähtee sulamaan. Toki hyvä seura myös ajaa myös saman asian.
  Miehetkin osaavat aina välillä yllättää - on se ihmeellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hommaile hoitaa ärtymyksen! Ja on kyllä elämä ihmeellistä, että toinen voi yllättää toisen vielä näinkin pitkän yhdessäolon jälkeen!

   Poista
 6. Lämpöä tarvittaisiin tomaatteja ja kurkkuja varten. Onni on tädit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea on todellakin tädit <3 toivottavasti lämpöä vielä tulee! Niin kauniita kukkia ja raakileita on tuolla kasvihuoneessa <3

   Poista
 7. Olipa sun ärtymyksellä hyviä häätäjiä! ;)

  VastaaPoista
 8. Näin se onni tulee. Minulle ulos meneminen, luonnossa liikkuminen on sellainen takuuvarma onnen kasvattaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Metsä on terapiaa kyllä parhaimmillaan!

   Poista
 9. Koetas mahduttaa se tuoli sinne kasvariin ja sytytetty kynttilä on näin heinäkuussakin ihan lämminhenkinen juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä nyt ensi vuodeksi järjestän kasvarin erilailla! Pakko sinne on istuintilaakin saada <3

   Poista
 10. Onneksi on asioita, joilla saa ärsytyksen häädettyä :D
  - Ihanaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 11. Joskus tosiaan se onni on hukassa, vaikka se itse asiassa on läsnä. Täytyy vain kääntyä katsomaan ja siinähän se - ihana perhe, oma piha ja raikas puhdas ilma - eikä tarvitse kastella!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille kommenteista! Ihanaa tätä tulevaakin viikonloppua teille kaikille! Onni on todellakin pienissä hetkissä <3

  VastaaPoista