maanantai 20. kesäkuuta 2016

Tuoksu lapsuudenKun tuntuu, että kaikki hommat on kesken ja mikään ei tule valmiiksi, on parempi keskittyä pieniin ilopilkkuihin! Kuten ensimmäiseen Retiisiin!!!!

Kun tämän ensimmäisen poimin ja pesin ja halkaisin, tuli niin voimakas muisto lapsuudesta. Mummolassa poimimme näitä penkistä ja söimme, vaikka emme näistä tykänneetkään. Oli vain niin hauska poimia itse ja saada syödä suoraan maasta! Ja miten kaunis Retiisi onkaan! 

Pikku Velmuilijamme taisi tykätä enemmän Niittyleinikkien poimimisesta, kunnes...


... menimme tontiin reunaan Apilapeltoon....
Jestas mikä tuoksu siellä odotti!
Lapsuuden takapihamme oli täynnä Apilaa ja leikimme siellä milloin barbeilla, milloin esitimme sirkusta koko taloyhtiön lapsikatraan voimin ja milloin leikimme kirkkistä. 
Apilantuoksu tuo makeita muistoja!
Ja niinpä poimimme Kuopuksen kanssa niitä kimputolkulla, ennen kuin ajoin ruohonleikkurilla päälle :PHaistatko tuoksun?


Ja Instagramin puolella leikittelin kimpuilla. 
Eilinen luonnonkukkapäivä meni reissussa sivu suun, mutta näin Juhannusviikolla nautitaan kukkakimpuista! Joka portaalle voi kerätä oman! Haastankin sinut kuvaamaan kukkakimppusi! Mikä on lempparisi? Entä mitä teillä kasvaa niittytolkulla? Juhannusviikko voisi olla Kukkailottelu viikko!
Jaa kukkakimppusi 

#kukkailoittelu tai #minunkimppuni , 

niin nautitaan joukolla kesämeiningistä! Ja tuoksusta!

9 kommenttia:

 1. Apilaa on tosiaan ollut runsaasti ja pitkässä varressa, kun siitä on syntynyt noin mahtava seppele! Tunnen kyllä tuoksun - raaskitko tosiaan jo ajella leikkurilla!?

  VastaaPoista
 2. Jee, ihanat tuoksut. Mulla ei ole retiisit edes vielä itäneet :-D En tainnut kastella kuivuusjakson aikana, heh.
  Valkoapilaa mullakin kasvaa nurmella, en raaski ajaa sen päältä vaan ajan laikuittain just tuon tuoksun takia, ja onhan se myös ihanan kaunis, nätimpi kuin tasavihreä nurmi. Mahtava apilaseppele! Pienenä joimme apilan kukista mettä, sieltä pienestä kukan tyvestä imemällä. Hunajan makuista.

  VastaaPoista
 3. Meillä kukkii tällä hetkellä päivänkakkaraa, ojakellukkaa, puna-ailakkia ja hiirenvirnaa. Ei tosin niittykaupalla, mutta kimppuja saa kyllä tehdyksi. Ihana apilaseppele siellä ja apiloiden poimija :)

  VastaaPoista
 4. Ai että on ihanat kuvat ja suloinen kesäneitonen apilakranssin kanssa! Tunnen ihanan apilan tuoksun, meillä nurmikolla kasvaa valkoapilaa ja kanalan lähellä puna-apilaa (haluaisin meille musta- ja kelta-apilaakin), vaikka meidän kesäkukka taitaa tänä vuonna olla käenkukka, löysin lammen läheltä ison kasvuston jota ennen en ole huomannutkaan! Mun hääkimppu oli luonnonkukista koottu, tyttäret 3 ja 5 v keräsivät sen pihamaalta ja vettä satoi kaatamalla...kauan sitten!

  Voi miten oli niin ihanaa palata bloggaritapaamiseen kuviesi kautta, sinne en kommentoinut - aika taas kuluu siivillä - saitpa vanhasta mummostakin edustavan kuvan, en yleensä ole kovin kuvauksellinen. Oli niin mukavaa jälleen tavata ja puhua puutarhaa koko sydämen kyllyydestä! Toivottavasti tapaamme jälleen, viimeistään vuoden päästä!

  Ihanaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Niin ihanan kesäinen postaus, kiitos tästä. Apilan tuoksun voi ihan tuntea. Mukavaa juhannuksen odotusta!

  VastaaPoista
 6. Apilan tuoksu tuo minullekin muistoja mieleen...

  VastaaPoista
 7. Meillä viereisellä pellolla kasvaa reilusti niittyleinikkiä, niistä saiskin kunnon kesänkeltaisen kimpun;)

  VastaaPoista