sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Minähän sanoin....


Minähän sanoin etten tänä vuonna kylvä yhtään siementä kesää varten!
Mutta tässä sitä ollaan!
Latva-artisokat piti vaihtaa jo isompiin ruukkuihin ja.... kauppareissulla löysin hauskan jutun: kookospähkinän kuoresta valmistettua istutusmultaa, näyttääkin kookospähkinän kuorelta. Pakkaus oli litteä neliö, mutta kun pussiin lisäsi ohjeen mukaan vettä, siitä syntyi 3l istutusmultaa! Miten hauskaa puuhaa! Saapa nähdä miten toimii! 
Onko teillä kokemusta moisesta?


No lopputuloksena siis nyt on ikkunalla pieni muovinen minikasvihuone ja Artisokat isommissa ruukuissa....


Kylvin kahta lajia tomaatteja: 'Tiny Tin' ja 'Shirley' 
sekä kahta kurkkua: kasvihuonekurkkua ja 'Baby', josta tulee vain 8cm pitkiä kurkkuja. 
Kesäkurpitsat odottaa vielä hetken!

Katsotaan mitä mieltä olen taas kylvöksistä kesän alussa, kun päästään taimia ulkoiluttamaan :) Siihen astihan tämä on aina mukavaa puuhaa! Viime vuonna sain taimista satoakin, mutta ulkoiluttaessa taimenpoikasia lapset juoksivat taimien ohi ja niistä katkesi osa. On niin monta vaihetta, jossa voi mennä pieleen. Mutta silti taas niin toiveikkaana ja iloisena (ja ylpeänä) kylvöksistä ikkunalla ollaan!


Ja arvontaan on vielä yli viikko aikaa osallistua!

2 kommenttia:

  1. Voi että naurattaa, onneksi puutarhaihmisen mieli saa muuttua aina sen mukaan kuinka ihanasti auringonsäteet kutittelevat! Ihanat pienet artisokan taimien kupit, suloistakin suloisempia! Taimia kannattaa kasvattaa, silloin lajivalikoimalla on rajana vain siementaivas ja kasvatuspöydön koko :D Mielenkiintoista multaa löysit, siitä ei kyllä ole kokemusta!

    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Minäkin näin keväisin mietin taimia, mutta yleensä vain mietin.

    VastaaPoista